AÖL ders kitapları dağıtımı ne zaman? AÖL sınav takvimi

AÖL ders kitapları dağıtımı ne zaman? AÖL sınav takvimi

AÖL öğrencileri sınav takviminin açıklanmasını bekliyordu. AÖL sınav takvimi açıklandı. Peki AÖL ders kitapları ne zaman dağıtılacak. İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilmişti. Öğrenciler sınav takviminin açıklanmasını bekliyordu. Peki sınavlar ne zaman yapılacak? AÖL ders kitapları ne zaman dağıtılacak? İşte tüm bilgiler... 

SINAVLAR NE ZAMAN?

Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları, 8 Aralık Cumartesi ve 9 Aralık Pazar günü yapılacak. 5 Aralık'ta ise I. dönem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılacak.

19-10/23/acikogretim-lisesi-aol-sinav-giris-yerleri-9126546_6892_m.jpg

İKİNCİ DÖNEM KAYITLARI

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi II. dönem yeni kayıt işlemleri 9 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son girişi 10 Şubat 2019 tarihinde yapılacak.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi II. dönem kayıt yenileme işlemleri ise 9 Ocak-6 Şubat tarihleri atasında yapılacak.

DERS KİTAPLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2019-2020 öğretim yılı 1. dönem sınavları için halk eğitimi merkezlerince talep edilen ders kitapları dağıtım merkezlerine gönderilmiştir.

Muayene Kabul işlemleri; e-yaygın sistemi Kurum İşlemleri, Kitap İşlemleri, Kitap Teslimat İşlemleri modülü üzerinden irsaliyelerdeki sayılar dikkate alınarak yapılacaktır. İhtiyaç talebinde bulunulan ancak gönderilmeyen kitaplar sisteme '0' olarak girilecektir. Kitap muayene kabul işlemlerinin 15.10.2019 - 25.10.2018 tarihleri mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

Öğrencilere kitap teslimi, e-yaygın sistemi; Kurum işlemleri, Kitap işlemleri, Öğrenci Kitap Teslimi modülü üzerinden T.C. numarası ve doğum tarihi sorgulanarak yapılacaktır.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN