AÖL ek sınav tarihi ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı?

AÖL ek sınav tarihi ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı?

AÖL ek sınav tarihi 31 Ağustos 2019 ve 1 Eylül 2019 tarihleri arası olarak belirlenmişti. Sınav yerleri henüz açıklanmadı ancak bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. AÖL ek sınav giriş belgesi ve mezuniyet şartları ile ilgili bilgiler haberimizde...

AÖL ek sınav tarihi sınava sayılı günler kala araştırılıyor. 31 Ağustos - 1 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak ek sınav için hazırlıklar sürerken sına yerlernin de açıklanması bekleniyor.

AÖL EK SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

2019 AÖL ek sınav giriş yerlerinin bu hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor. Bir önceki sınavlara baktığımızda sınav giriş yerlerinin, sınav tarihinden bir hafta önce açıklandığı görülüyor. 

EK SINAV NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açık öğretim, mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liseleri ile bu liselerin yurt dışı programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar ile üniversitelere kayıt yaptırma hakkı kazanan açık öğretim öğrencilerine ek sınav hakkı verildi.

AÖL EK SINAV NE ZAMAN?

Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin katılabileceği ek sınav 31 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihinde yapılacak.

 AÖL EK SINAV MEZUNİYET ŞARTLARI

- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekiyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN