AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ücretleri ne kadar? İşte AÖL takvimi

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ücretleri ne kadar? İşte AÖL takvimi

MEB bünyesindeki AÖL’nin ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. 21 Ağustos tarihi itibarıyla başlayan AÖL kayıt yenileme işlemlerinde kayıt ücretlerinin de ilgili bankaya yatırılması isteniyor. Gelişmeler haberimizde…

 

Eğitim yaşamını açıktan sürdüren Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için kayıtlarını tüm hızıyla gerçekleştiriyor. Kayıt yaparken her sene belirlenen kayıt ücretlerinin de belirtilen tarihlerde yatırılması gerekiyor.

AÖL KAYIT İŞLEMLERİ NE KADAR?

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos – 27 Eylül tarihlerinde yapılacaktır.

DERS SEÇİM İŞLEMİ

Kayıt yenileme işlemini bitiren adaylar tarafından öğrenci numarası ve şifre ile girişi ile tamamlanacak olan AÖL ders seçme işlemi de en geç 4 Ekim’e kadar devam edecek. Ders seçme işlemi, sistemde bulunan ‘Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri’ menüsü altında yer alan ‘Ders Seçme İşlemi’ seçeneğinden yapılacak.

Paylaşılan AÖL kayıt yenileme tarihlerinde çeşitli sebeplerle ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiremeyen mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi öğrencileri 21-27 Eylül, açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi öğrencilerinin 28 Eylül-4 Ekim tarihlerinde mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yapabilecek. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem sınavları 7-8 Aralık'ta yapılacak.

19-09/07/aol.jpg

AÖL İŞ TAKVİMİ

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Ancak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrencilerimiz (Ek sınava girecek olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabileceklerdir.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN