AÖL kayıt yenileme ne zaman? Açıköğretim lisesi kayıt yenileme işlemleri

AÖL kayıt yenileme ne zaman? Açıköğretim lisesi kayıt yenileme işlemleri

Açıköğretim Lisesi AÖL kayıt yenileme ne zaman? Liseyi açıktan okuyup bitirmek isteyen adaylar için AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlem süreci başlıyor. Kayıt yenileme işlemi yaptıracak öğrencilerden durumu silik, donuk veya Aktif olan öğrenciler kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Kayıt dönemi içerisinde kayıt yenileme yaptırmayan öğrenciler bir sonraki dönemin sınavlarına girme hakkı elde edemezler. AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihleri ve işlemleri haberimizde.

AÖL kayıtları nasıl yapılır? AÖL Açıköğretim Lisesi 2019 yılı 3. dönem kayıt işlem süreci başlamak üzere. Adyalar bu dönemde kayıtlaırnı yenilemek zorunda. Aksi takdirde AÖL 3. dönem ders seçimi ve ders girişlerini yapmaları mümkün olmayacak. AÖl kayıtlarını silik, donuk veya aktif olan öğrenciler yaptırabilirler. AÖL 3. dönem kayıtlarını yaptırmayanlar III. Dönem sınavlarına katılamaz ve kredilerini tamamlama fırsatını kaçırmış olurlar. 

AÖL KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN? AÖL 3. DÖNEM KAYITLARI 2019

Açıköğretim Lisesi kayıt işilemleri başlamak üzere. Binlerce aday liseyi dışarıdan okuyarak bitirmek istiyor. AÖL öğrencileir için Açıköğretim Lisesi 3. dönem kayıtları yapılacak. Adaylar AÖL 3. dönem ders seçimi için bu kaydı yaptırmak zorunda. 

AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar. Açık Öğretim Meslek, İmam Hatip ve Düz Liseyi açıktan okuyan öğrencilerin diploma hedefine ulaşabilmeleri için ders kredilerini tamamlamaları için dönem sınavlarında başarılı olmaları gerekmektedir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 2 Mayıs 2019 - 14 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak. III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 02 Mayıs 2019 tarihinde açılacak. III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 14 Mayıs 2019 tarihinde kapatılacak.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem yeni kayıt işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül 2019 ve 4 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak.

I. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 21 Ağustos 2019 tarihinde açılacak. I. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 18 Ekim 2019 tarihinde kapatılacak.

19-02/23/28173803_snavkopya22.jpg

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi kısaca lise eğitimini uzaktan eğitim ile almak isteyen öğrencilerin kayıt yaptırdığı kurumdur. Bu kurum 1992 yılında kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim kullanılır. Açık Öğretim Lisesinde öğrenciler her dönem başında ders seçer ve seçtikleri bu derslerin belirli bir kredisi vardır. Açık Liseden kredi sistemi ile mezun olunur. Yani krediyi tamamlayan öğrenciler mezun olur. Bu nedenle normal liseler 4 yılda tamamlanırken açık lise 4 yıldan önce tamamlanabilir. Yani Günümüzde liseler 4 yıl olduğu için açık lise de 4 yıl, toplamda 8 dönemdir. Ancak 18 yaşından büyükler için yılda üç sınav hakkı verilmiştir. Şayet bu haktan faydalanılırsa 2.5 yılda açık lise tamamlanabilir.

Kimler Açık Öğretim Lisesine Kayıt Olabilir?

-İlköğretim/ortaokul mezunu olanlar

-Lisede iki yıl sınıf tekrarı yapan öğrenciler

Aşağıda ismi geçen liselerden ayrılanlar

-Genel lise veya mesleki liseler

-Anadolu öğretmen liseleri

-Askeri ve polis okulları

-Sağlık meslek liseleri

-Anadolu güzel sanatlar liseleri

-Resmi ve özel Anadolu liseleri

-Sosyal bilimler liseleri

-Yabancı dil ağırlıklı liseler

-Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu silik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrenciler.

-Türkiye dışına eğitim görmüş olup Türkiye'den denklik belgesi alanlar açık liseye başvurabilir.

-Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, gerekli ücreti öder. Akabinde dersleri seçer. Önceden bildirilen tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. 

Öğrencinin mezun olması için:

En az 8 dönem öğrenim görmesi,

Toplam kredisinin asgari 192 olması,

Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır. Türkiye'de yüz binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YGS ve LYS'ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.

Açık Öğretim Lisesi Kitapları Nereden, Nasıl Alınır?

Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, önceleri kitaplarını Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile alıyorlardı. Ancak yeni sistemde semtinizde bulunan örgün liselerden ilgili kitapları temin edebilirsiniz. Üstelik alacak olduğunuz bu kitaplar için sizden herhangi bir ücret de talep edilmez.

Açık Öğretim Lisesi Sınavları Nasıl ve Nerede Yapılır?

Açık öğretim lisesi sınavları tüm illerimizde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Her sene mevcut merkezlerde değişiklik yapılmakta olup, yeni sınav merkezleri eklenebilir. Sınavlar çoktan seçmeli methodu yani test usulü gerçekleştirilmektedir. Her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN