AÖL sınavları ne zaman? MEB 2018 AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu

AÖL sınavları ne zaman? MEB 2018 AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu

AÖL sınavları ne zaman? sorusu merak edilirken MEB 2018 AÖL 3. dönem sınav tarihlerini açıkladı. AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemlerinin ardından gözler sınav tarihlerindeydi. İşte MEB 2018 AÖL sınavı ne zaman yapılacak? AÖL sınavları hakkındaki tüm ayrıntılar...

Haberimizde binlerce AÖL öğrencisinin merak ettiği AÖL sınavları ne zaman? sorusunun ayrıntılı yanıtı ile MEB 2018 AÖL 3. dönem sınav tarihlerihakkında yapılan açıklamayı bulabilirsiniz.  Lise öğrenimi dışarıdan tamamlamak isteyen binlerce aday AÖL’e kayıt olarak yılda üç dönem öğrenim görüyor. 3. dönem kayıtlarını tamamlayan AÖL öğrencileri sınav tarihini bekliyor. AÖL sınavları bu yıl temmuz ayında yapılacak.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınavları, 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın giriş belgeleri 3 Temmuz Salı günü yayımlanacak. Sınavın sonuçları ise 31 Temmuz Salı günü ilan edilecek.

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN