AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? 2021-2022 açık lise sınav giriş ekranı

AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? 2021-2022 açık lise sınav giriş ekranı

2021-2022 AÖL 1. dönem sınavları aolweb.aol.meb.gov.tr internet sitesinden online olarak yapılıyor. 4-10 Aralık 2021 günleri arasında yapılan AÖL sınavlarının her biri 20 sorudan oluşacak ve 25 dakika sürecek. İşte, AÖL online sınav giriş sayfası...

Açık lise (AÖL) sınavları online mı yüz yüze mi merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) daha açıkladığı üzere 2021-2022 eğitim sezonu 1. dönem sınavları uzaktan online olarak gerçekleştiriliyor. 7 gün sürecek sınavlarda öğrencilerin kopya çekmelerini engellemek için çeşitli yöntemler uygulanacak.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açık öğretim lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacak. aolweb.aol.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilen sistem, sınavın son günü saat 23.59'a kadar açık olacak.

MEB'in daha önceki açıkladığı gibi AÖL sınavları çevrim içi (online) olarak gerçekleştiriliyor. Açık lisesinde okuyan öğrenciler, sınavlarını Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapacak.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacak.

AÖL ONLINE SINAV NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır.

Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir.

Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacaktır.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN