Ara tatil kaç gün ve ne zaman bitecek? Karnesiz ara tatil başladı

Ara tatil kaç gün ve ne zaman bitecek? Karnesiz ara tatil başladı

2019-2020 eğitim - öğretim yılında ilk defa uygulamaya konulan ara tatil uygulamasının ilki Kasım ayında gerçekleşiyor. Kasım ayının gelmesiyle tatilin ne zaman biteceği ve neden karne verilmediği gibi konular merak ediliyor. Peki ara tatil ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

 

2019 – 2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde yaklaşık 18 milyon öğrenci tatile girdi. Öğrenciler ve aileleri de bu ara tatilin ne zaman biteceğini araştırıyor. Peki ara tatilde karne neden verilmedi ve ara tatil kaç gün? İşte ara bilinmesi gereken her şey…

ARA TATİLDE KARNE VERİLECEK Mİ?

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim olmak üzere 18 milyon öğrenci ilk ara tatilini 18 – 22 Kasım tarihleri arasında yapacak. Hafta sonlarıyla birlikte toplamda 9 günlük bir tatil yapmış olacaklar.

Bu ara tatilde öğrencilere karne verilmeyecek.

19-11/16/ara-tatijpgg.jpg

ARA TATİL ETKİNLİKLERİ

MEB, öğrencilere yönelik ’18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı’ hazırladı. Bu ara tatili öğrencilerin verimli geçirilmesi amacıyla 81 ilde etkinlikler düzenlenecek.

Program şu başlıklar altında düzenlenecek: Gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere toplamda 16 başlık bulunuyor.

Öğrenci ve velilerin bu etkinliklere ulaşabileceği adres ise aratatil.meb.gov.tr internet adresidir. 15 Kasım itibariyle bu siteden etkinliklere ulaşılabilecek ve hangi gün hangi etkinliğin yapıldığını da görebilecek.

MESKELİ ÇALIŞMA PROGRAMI

Milli eğitim Bakanlığı, 18-22 Kasım tarihleri arasında öğretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı bir program hazırlamıştır. Bu programlara öğrenciler ve veliler de katılabilecek. Bu çerçevede öğretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunları, resim ve heykel sergileri gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. Bununla beraber, futbol, basketbol, voleybol gibi spor müsabakaları ve şiir, hikaye ve kompozisyon yazma gibi yarışmalar düzenlenecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Ayrıca öğretmenlerin meslek içi bilgi ve becerilerine katkı için; yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, müze, masal anlatıcılığı, halk oyunları, Türkçe’nin doğru kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği, okulda ilk yardım, öğrencilere çevre bilinci kazandırma, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi gibi konularda mesleki çalışma faaliyetlerinde bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN