Araç sahiplerine son dakika uyarısı! 81 ilde başladı... Yaptırmayana 2 bin 815 TL ceza var! Hemen yaptırın

Araç sahiplerine son dakika uyarısı! 81 ilde başladı... Yaptırmayana  2 bin 815 TL ceza var! Hemen yaptırın

Araç sahiplerine üzecek kötü haber geldi. Tüm Türkiye'de uygulanacak yeni sisteme dikkat etmeyen tüm şoförlere 2.815 TL para cezası uygulanacak. Detaylar haberimizde...

Tüm Türkiye'yi kapsayan yeni uygulama ile araçların egzoz muayenesi yaptırıp yaptırmadığını tespit etmek artık çok kolay. Egzoz muayenesini zamanında yaptırmayan sürücülere 2.815 TL para cezası kesilecek.

EGEDES TÜM TÜRKİYE'DE

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) tüm Türkiye'de uygulamaya koyuldu. Plaka okumu sistemiyle araçların plakası otomatik olarak okunup, egzoz denetimi yaptırmadığı belirlenene araçlara para cezası uygulanacak. EGEDES, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hava kirliliği ile mücadele için başlatıldı.

NE KADAR CEZA KESİLECEK?

Egzoz denetimi yaptırmayan araçların tespit edilmesi durumunda bu araçların sahibine 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre 2.815 TL ceza uygulanacaktır.

 egedes sistemi

SAYILARI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Egzoz emisyon ölçümü yaptırması şart olan araçların ölçüm yaptırmaması ve bu sayının gün geçtikçe artış göstermesi bakanlığın harekete geçmesine neden oldu. Söz konusu sayının 20 milyona ulaşmasıyla bakanlık devamlı denetim sistemi uygulamasına geçmeye karar verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN