Araç sürücüleri dikkat! Süre daralıyor... Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! İdari para cezası ödememek için acele edin

Araç sürücüleri dikkat! Süre daralıyor... Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! İdari para cezası ödememek için acele edin

Ehliyet yenileme işlemlerinin tamamlanmasına sayılı zaman kaldı. Yıl sonundan önce ehliyetini yenilemek için yapılan rezervasyonlara talep oldukça yüksek. İçişleri Bakanlığı, belirlenen tarihe kadar eski ehliyetini yenisine değiştirmeyenlerin idari para cezası ödemek zorunda kalacağını duyurdu.

Ehliyet yenileme randevuları ile ilgili yoğun süreç devam ediyor. İstanbul'daki birçok nüfus müdürlüğü ehliyet yenileme randevularını neredeyse doldurmuş durumda. Randevu almakta zorlanan vatandaşlar, ceza almamak için bir an önce ehliyetlerini yenilemek için ehliyet randevusu almaya çabalıyorlar.

Ehliyet yenileme randevuları Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan 'nvi.gov.tr' den veya ​​ALO 199 hattından alınabilir. 1 Ocak 2016'dan önce verilen ehliyetler 2022 yılında geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen yenileme süresinin ötesinde eski tip sürücü belgesi kullanmaya devam edenler para cezasına çarptırılacak.

Ehliyet yenileme

VERGİ, HARÇ VE CEZALARA BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ZAM

Enflasyonun yükselmeye devam etmesiyle birlikte, yüksek vergiler, ücretler ve para cezaları da dahil olmak üzere yeniden değerleme oranları benzeri görülmemiş seviyelere yükseldi. Önümüzdeki üç gün içinde enflasyon sıfıra düşse bile, vergiler, para cezaları ve harçlar yine de yüzde 121 artacaktır.

YENİ EHLİYET TÜRÜ İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ NEDİR?

Eski tip olarak adlandırılan yani 2016'dan önce alınmış ehliyetlerin yeni tip ile değiştirme işlemi için 15 TL ücret ödenmesi gerekiyor. 2016 yılından sonra alınan yeni model ehliyet yenileme için de 345 TL teminat istenmektedir.

EHLİYET YENİLEME İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

> Kimlik Belgesi

> Sürücü sağlık raporu

> Sürücü belgesi, sigorta/ücretler, vakıf katkıları

> 1 biyometrik fotoğraf

> Kan grubunu belirten belge veya yazılı beyan

> Mahkeme sicil belgeleri (Elektronik ortam sisteminde yönetilir. E-devletten de temin edilebilir)

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN