Aralıkta hangi balıklar yenir? Aralık ayında yenmesi gereken balıklar

Aralıkta hangi balıklar yenir? Aralık ayında yenmesi gereken balıklar

Havaların soğuması ve balık mevsimini gelmesiyle birlikte ‘Aralık ayında hangi balık yenmesi gerekir?’ konusu gündem oldu. Sağlık açısından da birçok faydası bulunan balık, omega 3 zenginidir. Peki aralık ayında hangi balıklar yenir? İşte detaylar…

 

Sağlık deposu olarak bilinen balık yeme mevsimi geldi. Kış sofralarının vazgeçilmezi ve bol protein kaynağı olan balıkların fiyatlarının düşmesiyle de vatandaşlar hangi balıkların daha uygun olduğunu araştırıyor. İşte aralık ayında yenilebilecek balıklar…

ARALIK AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?

Balık mevsimi geldiğinde tezgahlarda pek çok seçenek sunuluyor insanlara. Birbirinden lezzetli pek çok seçeneğin yer aldığı tezgahlarda fiyat farkları da alımlarda etki ediyor. Aralık ayında yenebilecek ve her keseye uygun balıklar olarak Palamut, Lüfer, uskumru gibi balık türleri tercih edilebilecek balıkların başında geliyor.

Sofraların vazgeçilmezi ve en uygun olanı ise tabiki Hamsi’dir. Bunu takip eden Barbunya ve Tekir gibi balıkların da tam vaktidir. Fiyat olarak bir üst sırada olan Çupra, Somon balığı, Levrek gibi balıkların da ayrı bir lezzeti vardır bu aylarda.

BALIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

Balık alırken dikkat edilmesi gereken şey taze balıkların alınmasıdır. Taze olmayan balıklar gıda zehirlenmesine neden olabilir. Peki, taze balıkları nasıl anlayacağız. Bununla ilgili bazı püs noktaları vardır.

İlk olarak balıkların gözlerine bakılmalı. Taze balıkların gözleri dışa doğru çıkmış ve canlı görünür. Bayat balıkların gözleri içe çökük ve ruhsuzdur. Taze balıkların üzerine parmakla bastırınca diriliği hissedilir ve içe doğru geçip parmak izi oluşmaz. Bayat balıklarda parmak izi çıkar ve ezilirler.

19-12/07/balikk.jpg

BALIK NASIL PİŞİRİLİR?

Tercihe göre balıkların farklı pişirilme yöntemleri vardır. Yağda kızartma, ızgarada pişirme, fırında kızartma ve fırın buğulama şeklinde de pişirilebilir. Uzmanlara göre en iyi olanı ise fırında pişirme veya fırında buğulama olanıdır. Zararlı yağ kullanımının olmaması insan sağlığı açısından önemlidir. Fırına patates, biber, bazı yeşillikler ve baharatlarla fırında enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz. Balığın limon ile tüketilmesi de balığın faydalarını artırır. Afiyet olsun

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN