Arda hayata tutunabilmek için yeni kalp bekliyor

Arda hayata tutunabilmek için yeni kalp bekliyor

Göğüs ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan 14 yaşındaki Arda Çetinkaya, sağlığına kavuşmak için kalp nakli bekliyor. Anne Çetinkaya "Eşimi kalp krizinden kaybettim, çocuğum ölmesin istiyorum" diyerek organ bağışı çağrısı yaptı

Ankara’da yaşayan Arda Çetinkaya (14), yedi sene önce babasını kalp krizinden kaybetti. Kendisinde de kalp yetmezliği bulunan Çetinkaya’nın sağlığına kavuşabilmesi için kalp nakli olması gerekiyor. Uygun kalbin bulunacağı günün hayaliyle yaşayan Çetinkaya, iki yapay kalple yaşamını sürdürüyor.

Arda'nın annesi Naile Çetinkaya, oğlunun göğüs ağrısı yaşaması üzerine gittikleri hastanede kalp ritim bozukluğu ve kalp kapakçığında çökme teşhisi konulduğunu söyledi. Çetinkaya “Yapay kalp ameliyatı 7 saat sürdü. Doktorlar, ‘Uyanmayabilir’ dedi ama Arda ertesi gün uyandı. Arda’nın yanındaki çantalarda duran iki cihazı görünce şaşırdık" diye konuştu.

02.jpg

Oğlunun yapay kalpler takılmadan önce nefes almakta ve yemek yemede zorlandığını ifade eden anne Çetinkaya, Arda’nın sağlığına kavuşması için kalp nakline ihtiyacı olduğunu belirtti.

Aile yakını Avukat Deniz Kayıkçı ise "Arda gelecek müjdeli haberi bekliyor. Destek olmak isteyenler 0532 732 48 41 numaralı telefondan iletişim kurabilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN