Arınç'tan orman yangınları açıklaması: Cumhurbaşkanı'nın hedef alınması doğru değil

Arınç'tan orman yangınları açıklaması: Cumhurbaşkanı'nın hedef alınması doğru değil

Bir haftayı aşkın süredir devam eden orman yangınlarıyla ilgili Eski AK Parti Milletvekili Arınç, Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bahane ederek her olayda doğrudan Cumhurbaşkanının şahsının hedef alınması doğru değildir" diyerek DDK'nın görevlendirilmemesi durumunda tüm kusur ve kabahat, ihmal ve hataların doğrudan Cumhurbaşkanı'na yöneltileceğini söyledi.

Ülkede 8 gündür devam eden orman yangınlarının hala kontrol altına alınmaması nedeniyle hükümet eleştirilerin odağında. Özellikle THK'nın uçaklarının kullanılmaması da kamuoyunun gündeminde yer tutuyor. Eski AK Parti Milletvekili ve 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Arınç, orman yangınlarını takip ettiğini belirterek hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

'MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN'

"Bu yangınların perde arkasının kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde aydınlatılması ve bir daha bu ölçekte elim bir hadise ile karşılaşmamak adına şu adımların atılmasını faydalı buluyorum" diyen Arınç, 3 madde sıraladı.

"Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun" diyen Arınç, komisyon raporunda ortaya çıkan sonuç ve önerilerin gereğini ve takibini yapacak bir iç denetim mekanizmasının TBMM Başkanlığı tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

'YETKİLİLERİN BEYANLARI BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR'

İkinci olarak ise yetkililerin beyanlarının birbirleriyle çeliştiğini aktaran Arınç, "Yangınların söndürülmesinde kullanılacak uçak ve benzer envanter üzerine yapılan tartışmalar, sorumsuz bir belediye başkanının şuursuz ifadeleri ve halkın endişesinin giderilmemesi, afet ile mücadelenin iletişimi boyutunda zayıf kalındığını göstermektedir. İçinde bulunduğumuz hassas süreç içerisinde yapılan bu gibi münferit hataların ise siyaset kurumu ve yangından zarar gören vatandaşlarımız arasındaki gönül bağına halel getirdiği aşikardır" dedi.

'DDK KONUYU ARAŞTIRMALI'

"Tüm bu iletişim kazaları sonucu kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yöneltilen eleştiriler artmıştır" diyen Arınç sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, kamuoyundaki bilgi kirliliğinin giderilmesi, yangın ile alakalı yetkili sivil ve resmi kurumlarda bu kritik dönemde hizmet kusuru bulunup bulunmadığını ortaya çıkarmak, yangınların nasıl ve hangi sebep ile çıktığını aydınlatmak, alınan tedbirlerin neden yetersiz kaldığı sorusunu cevaplamak, yangınların çıkmasında ihmal ve kastın olup olmadığını ortaya çıkarmak için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmelidir. DDK da süratle konuyu araştırıp oluşturacağı raporu kamuoyu ile paylaşmalıdır."

Devletin, millete hizmet organizasyonu olduğunu söyleyen Arınç, devletin halkın sorunlarını çözme, talep ve isteklerini karşılama mekanizması olduğunu ifade etti.

'CUMHURBAŞKANI'NIN HEDEF ALINMASI DOĞRU DEĞİL'

Arınç, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bahane ederek her olayda doğrudan Cumhurbaşkanının şahsının hedef alınması doğru değildir. Eleştirilerin odağında ilgili kurum ve kuruluşlar yer almalıdır" diyerek DDK'nın görevlendirilmemesi durumunda tüm kusur ve kabahat, ihmal ve hataların doğrudan Cumhurbaşkanı'na yöneltileceğini ve bu durumdan Cumhurbaşkanı'nın şahsının ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin zarar göreceğini belirtti.

'EN BÜYÜK TEDBİR...'

Son olarak da terör örgütlerinin farklı yerlerde aynı zamanda yangınlar çıkartarak ekonomik ve sosyal bir tahribatı ve hatta benzeri olaylar ile kendi işine yarayacak sosyal ve sınıfsal bir çatışma ortamı için zemin hazırlamak amacı güdüyor olabileceğini aktaran Arınç, bu tarz eylemlere karşı alınabilecek en büyük tedbirin gerekli bilgiye önceden sahip olunarak amacın boşa çıkarılması olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN