Asgari ücret 9900 TL olur mu? 2023 yılında asgari ücret 9900 TL iddiası ve asgari ücret tahminleri

Asgari ücret 9900 TL olur mu? 2023 yılında asgari ücret 9900 TL iddiası ve asgari ücret tahminleri

Gündemde dolaşan konulara arasında asgari ücretin 2023 yılında 9900 TL olacağı dolaşıyor. Herkes tarafından merakla bu iddiaların gerçek olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? 2023 yılında asgari ücret 9900 TL mi olacak? 2023 yılı yeni asgari ücret 9900 TL olacak iddiası doğru mu? İşte 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair detaylar…

Milyonlarca çalışanın ilgi ve heyecanla beklediği yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından 2023 yılında asgari ücreti ne kadar olacağı araştırılıyor. Bununla beraber güncel asgari ücrete ne kadar oranda zam yapılacağı ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da araştırılıyor. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRET 9900 TL’YE YÜKSELİR Mİ?

2022 yılının Temmuz ayında asgari ücretin 5500 TL olarak belirlenmesinin ardından milyonlarca çalışanın gözü kulağı yılbaşında yapılacak olan asgari ücret zammında. Kulislerde ise asgari ücrete tamı tamına %80 oranında zam yapılacağı ve en düşük maaşında 9900 TL’ye yükseleceği iddiaları gündemde dolaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen sorular arasında verdiği yanıtlar herkesi heyecanlandırdı. Erdoğan’a sorulan asgari ücretin ne kadar olacağı sorusuna verdiği yanıt ise “ Hiç endişeniz olmasın” oldu.

İktidar tarafı hemen hemen her açıklamasında yılbaşında asgari ücrete yapılacak olan zammın ciddi oranda olması vurgulanırken, kulislerde dolaşan zam oranı iddiası da herkesi heyecanlandırdı.

Asgari Ücret

ASGARİ ÜCRETE %80 ZAM YAPILMASI KİMSEYİ ŞAŞIRTMASIN

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz’un kaleme almış olduğu köşe yazısının “Asgari ücrete en az %80 zam gelecek” başlıklı kısmında şunlara yer verdi:

"Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…"

ASGARİ ÜCRET İDDİASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILDIĞI CANLI YAYINDA DİLE GETİRİLDİ

Asgari ücretle ilgili iddia oldukça büyük ses getirirken, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı canlı yayındaki gazeteci tarafından kulislerde konuşulan rakamları söylemesi üzerine çarpıcı bir yanıt verdi.

Asgari Ücret

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine sorulan “Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak? Ciddi oranda zam gelecek mi? sorularına “Hiç endişeniz olmasın” şeklinde cevap vererek vatandaşların yüreğine su serpti.

Asgari Ücret

2023 ASGARİ ÜCRET TUTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret her sene olduğu gibi bu sene de Aralık ayı içerisinde açıklanacaktır. Bununla beraber milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği ve beklediği asgari ücret tutarı netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN