Asgari ücrete zam gelecek mi TÜRK-İŞ Başkanı açıkladı! Milyonlar ara zam bekliyordu, cevap geldi

Asgari ücrete zam gelecek mi TÜRK-İŞ Başkanı açıkladı! Milyonlar ara zam bekliyordu, cevap geldi

Asgari ücret tartışmaları devam ederken ek zam yapılıp yapılmayacağı konusu da merak ediliyor. Ek zam talepleri hakkında açıklama Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. İşte Ergün Atalay'ın asgari ücret açıklamaları…

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zamları hakkında araştırmalar devam ediyor. Yapılan zamlar vatandaşın belini bükerken asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceği ise en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılırken 2023 yılında ise aynı uygulamanın yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Asgari ücrete ek zam talebi gelmeye devam ederken konu hakkındaki açıklamalar da Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. İşte Ergün Atalay'ın asgari ücret açıklamaları…

ÖNCELİK KAMU SÖZLEŞMESİNDE

Yeni yıl ile birlikte zamlarda peş peşe gelmeye başladı. Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ek zam olup olmayacağı konusunda araştırmalarını hızlandırdı. Ankara'da gazetecilerin sorularına yanıtlayan Ergün Atalay, milyonların aklındaki soru işaretlerini giderdi.
Gazetecilerin asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna Atalay, "Şu anda öyle bir zam talebimiz yok.” dedi. İlk önce kamu sözleşmesini halledelim ifadelerini kullanan Atalay, daha sonra ortama göre karar verileceğini aktardı. Ergün Atalay, Asgari Ücret Komisyonu toplantısına katılmadıklarını da sözlerine ekledi.

ergun-atalay-001.jpg
Asgari ücret açıklamalarına devam eden Atalay, toplantıda Türk-İş tarafından bir rakam belirlendiğini ifade etti. Söyledikleri rakamın yanında durduklarının altını çizen Atalay, geçmişte de böyle olduğunu dile getirdi. Bazı sendikaların gitseydiniz daha yüksek alırdınız ifadelerine de yanıt veren Atalay, “Ama öyle celep pazarlığı yapacak halim yok." ifadelerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN