Asgari ücrette ara zam heyecanı! Milyonlarca kişi Bakan Bilgin'in bu açıklamasını bekliyordu

Asgari ücrette ara zam heyecanı! Milyonlarca kişi Bakan Bilgin'in bu açıklamasını bekliyordu

Geçtiğimiz yıl asgari ücrete ara zam yapılırken 2023 yılında yeniden ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ara zam açıklamaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. İşte ara zam hakkında merak edilen tüm detaylar…

Gündemde en çok tartışılan konular arasında asgari ücret zamları olurken çalışanları ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin böyle bir zamma gerek kalmayacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine işaret eden Bakan Bilgin beklenmedik olağandışı bir şey yaşanması durumunda gerekenin yapılacağını dile getirdi. Şimdilik durumun tersine gittiğini belirten Bilgin, Enflasyonun düştüğünü ve düşmeye devam edeceğinin altını çizdi. İşte ara zam hakkında merak edilen tüm detaylar…


MİLYONLARIN AKLINDAKİ SORULARIN YANITI BAKAN BİLGİN'DEN GELDİ


Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu tartışılırken Bakan Bilgin merak edilen soruların yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini işaret eden Bakan Bilgin, beklenmedik olağan dışı bir durumda gerekeni yapılacağını söyledi. Şimdilik durumun tersine işaret ettiğini vurgulayan Bilgin, enflasyonun düştüğünü ve düşmeye de devam edeceğini aktardı.

bakan-bilgin-aciklama.jpg

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere vurgu yapan Bakan Bilgin, rakamların bu yönde olduğunu dile getirdi. 2023 yılı sonunda enflasyon rakamının %30'un altında olacağını aktaran Bilgin, %20 seviyesinde bir enflasyonla karşılaşacaklarını belirtti. Bakan Bilgin, “Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.” ifadelerini dile getirdi.


1400 PERSONEL KADROYA GEÇİYOR


Sözleşmeli personellerin de merakla takip ettiği kadro düzenlemesi için açıklama yapan Bakan Bilgin, çalışanların haklarının düzenleneceğini vurguladı. Sözleşmeli personelleri bu endişeden kurtaracaklarının altını çizen Bakan Bilgin, netleşen bir takvim olmadığını dile getirdi. Dosyanın netleşince açıklanacağını söyleyen Bilgin, kamuda da adil bir düzenleme beklentisinin olduğunu vurguladı.

paralarr.jpg

EYT'LİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUYOR?


Gündemde yer alan bir diğer konu ise EYT düzenlemesi olurken Bakan Bilgin, emeklilik için 1 Mart’ı işaret etti. Hazırlıkların yapıldığını vurgulayan Bilgin, tarihte bir esneme olmayacağını ancak daha erken bir süreçte yapılabileceğini dile getirdi. Bakan Bilgin, “Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN