Askerlik yerleri nasıl öğrenilir? İşte askerlik yerleri sorgulama ekranı

Askerlik yerleri nasıl öğrenilir? İşte askerlik yerleri sorgulama ekranı

2021 celp tarihi bekleyen adayların askerlik yerleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı Ekim-Kasım-Aralık 2021 askerlik sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. On binlerce asker adayı, askerlik görevini yapacakları yerleri e-Devlet uygulamasına 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ve 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' yazarak öğrenebilir. İşte, e-Devlet askerlik yeri sorgulama sayfası...

2021 askerlik yeri e-Devlet giriş ekranı aracılığıyla ilan edildi. Uzun dönem ve kısa dönem askerlik yapacak vatandaşların celp tarihleri belli oldu. e-Devlet'ten yapılacak sorgulama ile askerlik yerleri öğrenilebilir. Uzun dönem askerler 12 ay, kısa dönem askerler 6 ay vatani görevlerine yerine getirecek.

ASKERLİ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre, celp bekleyen vatandaşların askerlik yerleri 23 Ekim 2021 Cumartesi günü e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

Yedek Subay, Yedek Astsubay adayları ile Erbaş/ Erlerin seçim ve sınıflandırma sonuçları T.C kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanacak.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ekim/Kasım/Aralık 2021 döneminde sevke tabi Yedek Subay, Yedek Astsubay adayları ile Erbaş/Erlerin seçim ve sınıflandırma sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden açıklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacaklar, sınıflandırma sonuçlarını ayrıca askerlik şubesi başkanlıklarından öğrenebilecek.

ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Er adayları celp dönemlerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. e-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecek.

TC kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan er adayları hizmet adını yazarak yer bilgisini görüntüleyebilecek.

'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, yer bilgisini edinebilecek.

Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN