Askerlik yerleri öğren | 99/4 askerlik celp yerleri belli oldu mu? e Devlet giriş

Askerlik yerleri öğren | 99/4 askerlik celp yerleri belli oldu mu? e Devlet giriş

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), daha evvel yaptığı son dakika duyurusunda 99/4 askerlik celp yerlerinin bugün itibarıyla açıklayacağını paylaşmıştı. Ekim, kasım ve aralık dönemlerinde askere alınacak olan er, erbaş yedek subay adayları, e-Devlet girişi ile askerlik yerlerini sorgulayabilir…

 

Vatani görevlerini tamamlamak üzere yakın zaman içerisinde askere gitmek için gerekli işlemlerini gerçekleştirenlerin gözü kulağı e-Devlet üzerinden açıklanacak 99/4 askerlik celp dönem ve yerlerinde. Peki T.C. Kimlik No ile askerlik yerleri nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

99/4 ASKERLİK CELP YERLERİ AÇIKLANDI MI?

e-Devlet üzerinden açıklanacak olan 99/4 celp dönemleri, MSB tarafından 23 Eylül Pazartesi günü paylaşılacağı aktarılmıştı. Aşağıdaki linke tıklayarak T.C Kimlik No ve e-Devlet şifrenizle bu sonuçları öğrenebilirsiniz.

T.C KİMLİK NO İLE ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet kapısından sorgulayabilecek. e-Devlet'e giriş yapacak olan adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında temin edebilecek.

19-09/23/askerlikjpgg.jpg

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme girecek olan asker adayları, sol üst menüde bulunan e-hizmetler bölümüne girdikten sonra kendilerini kapsayan hizmeti seçmeli. ‘Hizmet Adı’ kutucuğuna kısa dönem askerler ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’, uzun dönem askerler de ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ ifadesini girdikten sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan er adayları, askerlik yerlerini bilgisini edinebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

MSB'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

"1 ve 1,5 aylık temel eğitime tabi olacak yedek subay adayları ile 1 Kasım 2019’da er/erbaş bölümüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 1 Ekim 2019’da ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 1 Kasım 2019’da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanlar da 2 Aralık 2019’da tertip edildikleri birliklere sevk edilecek."

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN