Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları gerekçesiyle 19 Ağustos'tan beri tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan ve 31 Ağustos'tan beri tutuklu olan dilbilimci Necmiye Alpay Bakırköy Kadın Tutukevi'nden serbest bırakıldı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları gerekçesiyle 19 Ağustos'tan beri tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan ve 31 Ağustos'tan beri tutuklu olan dilbilimci Necmiye Alpay İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 

Savcı tutuklu sanıklar Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Bilir Kaya'nın tahliye edilmesini talep etti, İnan Kızılkaya'nın ise tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Bilir Kaya'nın tahliyesine karar verdi. İnan Kızılkaya'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Mahkemenin tahliye kararının ardından yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Tutukevi'nden serbest bırakıldı.

 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN