Aşure ayı ne zaman? 2019 aşure ayı tarihleri | Aşure tarifi nasıl pişirilir?

Aşure ayı ne zaman? 2019 aşure ayı tarihleri | Aşure tarifi nasıl pişirilir?

Muharrem ayı içerisinde bulunan ve Müslümanların bu günlerde aşure pişirip birbirlerine ikram ettiği ‘aşure ayı 2019’da ne zaman?’ sorusu, kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu tatlıyı yaparak yakın çevrelerine ikram edecekler, aşure tarifleri ve nasıl pişirildiği konusunu araştırıyor. İşte detaylar…

Aşure görsellerine internette bakan kullanıcılar, 'aşure buğdayı nasıl pişirilir, aşure tarifleri ve nasıl pişirileceği' gibi detayları merak ediyor. Hicri takvime göre senenin birinci ayı olarak bilinen Muharrem Ayı'nın yaklaşmasıyla beraber, Türkiye’nin dört bir yanında Muharrem ayı etkinlikleri yapılacak. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da…

MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan takvimde bulunan ‘2019 Dini Günler Listesi’ sayfasında bu senenin Muharrem Ayı tarihiyle alakalı bilgiler bulunuyor. Buna göre Muharrem ayı 31 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak. Öte yandan aşure günü ise 9 Eylül Pazartesi günü idrak edilecek.

AŞURE MALZEMELERİ

50 gram nohut, 200 gram aşurelik buğday, 50 gram kuru fasulye, Tarçın, 100 gram kuru incir, 80 gram kuru üzüm, 200 gram bütün kavrulmuş fındık, 80 gram kuru kayısı, 1 adet taze nar, 200 gram bütün kavrulmuş dolmalık fıstık, 300 gram toz şeker, 10 gram tuz, 20 gram mısır nişastası, 10 bardak su ve 60 gram kuş üzümü

19-08/16/asurejpgg.jpg

TARİFİ

Nohut, buğday, kuru incir, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıyı bir gün önceden ayrı kaplarda soğuk suya batırın. Tüm baklagilleri yine teker teker kaplarda kaynatarak aşure için hazır tutun. Meyveleri sudan çıkardıktan sonra bir kenara alın.

Bir tencereye 10 bardak su koyduktan sonra güzelce kaynatın. Kaynayan suya ilk başta buğdayı ekleyin ve suyu sararıp özü çıkana dek haşlayın. Sonra sırasıyla nohut ve kuru fasulyeleri koyun. Tuz ve şekeri de ekleyerek 20 dakika daha kaynamaya bırakın. Son olarak meyveleri teker teker ekleyin. Karıştırırken meyvelerin parçalanmamasına özen gösterin.

Aşurenizin kıvamı muhallebi gibi olana dek pişirin. Eğer içindeki malzemeler iyice pişmesine karşın aşure sulu kaldıysa nişastayı suyun içinde eritip aşureye ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Ocaktan aldığınız aşureyi ilk sıcağı çıkınca kâselere paylaştırıp dinlenmeye bırakın. İyice dinlendirip soğumasının ardından üzerini meyveler ve kuru yemişlerle süsleyin.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN