Av yasağı ne zaman bitecek? 2019-2020 balık avlanma sezonu başlıyor!

Av yasağı ne zaman bitecek? 2019-2020 balık avlanma sezonu başlıyor!

Av yasağının bitmesine sayılı günler kaldı. 15 Nisan 2019'da başlayan av yasağında avcılar son kez ağlarını denizden topladı. Balıkların üreme ve büyüme döneminde nesillerinin tükenmemesi için avlanmaya ara verildi. Av yasağı 1 Eylül 2019'da sona erecek. İşte detaylar...

Av yasağı Nisan ayının 15'inde başlamıştı. Her yıl belli dönemlerde balık avı yasağı geliyor. Bu dönem balıkların üreme ve büyüme dönemini ifade ediyor. Bu yasaklarla balıkların neslinin tehlikeye girmesinin önüne geçiliyor.

3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizin önemli geçim kaynaklarından olan balıkçılık zengin balık popilasyonunuyu sekteye uğratmamak adına yılın belli dönemlerinde izinlerle yapılıyor.

2019 BALIK AVLAMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İç sulardaki avlanma yasağı 15 Nisan 2019 tarihinde başladı ve 1 Eylül 2019 itibariyle bitecek. Balıkçılar yeniden ava çıkacak.

BALIK AVLAMA YASAKLARI

Özellikle Karadeniz'e kıyı olan şehirlerimizde yerel halkın geçim kaynağı olan balıkçılık yılın belli dönemlerinde serbest hale getirilen avlanma sezonunda takalar haftalarca kısmetini aramak için denize açılır. Bu dönemlerde balık bolluğuna göre fiyatlar minimum seviyelere çekilir.

BALIK AVI İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yeni sezona tekne ve ağlarını onararak hazırlanan gırgır ve trol balıkçıları, "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl orta seviyede bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Karadeniz'de yeni sezon için gözlem yaptıklarını aktaran Karakaş, "Hazırlıkların sonuna doğru geldik. Ağlarımızı ve teknelerimizi hazırladık. Bu sene palamut zayıf gibi görünüyor. Hava şartları kötü gidiyor. Aşırı rüzgar var. Düzgün bir havada denizde ne olduğunu tam tespit edemedik. Barbun balığında ise bir yoğunluk var. İstavrit, mezgit ve hamside yoğunluk var gibi görünüyor." diye konuştu. 

Karakaş, 1 Eylül'de yeni sezonun başlayacağını dile getirerek, "Balıkçılarımızın yüzde 90'ı ağ ve tekne tamirlerini tamamladı. Sezon bugün başlasa denize inebilecek kadar hazırız. Sezonu umutla bekliyoruz." dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN