Avcılar seçim sonuçları: Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç? 23 Haziran seçimleri

Avcılar seçim sonuçları: Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç? 23 Haziran seçimleri

23 Haziran Avcılar seçim sonuçları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağını belirleyecek başlıklardan biri. Oylar sayılırken kim önde? Binali Yıldırım Avcılar oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi kaç? CHP'nin güçlü olduğu, AK Parti'nin ise büyük potansiyeli bulunan ilçede son durumu son dakika haberleriyle KARAR.COM seçim 2019 sayfasında canlı olarak aktarıyoruz. İşte son dakika 23 Haziran Avcılar seçim sonuçları ve diğer detaylar...

Sandıklar kapandı, oy sayımı tamamlanıyor. Peki Avcılar seçim sonuçları ne? 23 Haziran İstanbul seçimlerinde ilçede tablo nasıl şekillendi? KARAR.COM tüm ilçelerin sonuçları gibi Avcılar oy oranlarını, son dakika haberleriyle birlikte canlı grafiklerel aktarıyor. AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ve CHP ile İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yarışının en kritik noktalarından biri bu ilçe. Avcılar İstanbul İBB seçim sonuçlarında hangi partiye kaç oy aldı? 300 bin 153 seçmen ile oy deposu olan Avcılar, hangi adaydan yana tercih yaptı? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlasına seçim 2019 sayfasına aşağıdaki linkten tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

AVCILAR 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI, İMAMOĞLU VE YILDIRIM’IN OY ORANI

31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu 133 bin 968, AK Binali Yıldırım ise 102 bin 729 oy aldı. Şimdi soru; 23 Haziran Avcılar Ekrem İmamoğlu oy oranı ve 23 Haziran Binali Yıldırım oy oranı yüzde kaç? Seçmenler diğer ilçelerde olduğu gibi Avcılar için de bu sorgulamayı yapıyor. Saadet Partisi adayının bin 460, BTP adayınını 559, TKP adayınını 246, Vatan Partisi adayının 418, DP adayının 395, DSP adayının 577 oyunun ve kararsızların ne yönde oy kullanacağı bu sorunun cevabını şekillendirecek. Avcılarda 50 bin seçmen sandığa gitmemişti. 

19-06/17/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560782321.jpg

AVCILAR SEÇİM SONUÇLARI (31 MART)

31 Mart 2019’da yapılan belediye seçimlerinde de 126 bin 487 oy alan CHP adayı, yüzde 52,13 ile belediye başkanlığını kazanmıştı. 110 bin 345 oy alan AK Parti adayı İbrahim Ulusoy ise yüzde 45,47 oy oranına sahipti. DSP bin 937, Saadet Partisi bin 804, BBP 915, DP 419, Vatan Partisi 308, BTP 289 ve bağımsız aday Savaş Karabulut ise 151 oy almıştı. Avcılar belediye meclisinde 125 bin 362 oy ve yüzde 51,96 oy oranı alan CHP birinci, 107 bin 528 oy ve yüzde 44,57 oy oranı ile AK Parti ikinci, 2 bin 676 oy ve yüzde 1,11 oy oranı ile Saadet Partisi üçüncü, bin 796 oy ve 0,74 oy oranı ile DSP dördüncü, bin 615 oy ve yüzde 0,67 oy oranı ile BBP beşinci, 746 oy ve yüzde 0,31 oy oranı ile TKP altıncı, 496 oy alan DP yedinci, 380 oy alan BTP sekizinci, 361 oy alan Vatan Partisi dokuzuncu, ve 316 oy alan bağımsız aday Özbey Dursun ise onuncu olmuştu.

19-06/20/avcilar-31-mart.jpg

23 HAZİRAN KATILIM ORANI ÖNEMLİ?

300 binden fazla seçmenin bulunduğu Avcılar, İBB başkanının kim olacağını belirleyecek ilçelerin başında geliyor. 23 Haziran'da YSK'nın aldığı kararda asker, hükümlü, kısıtlı, hayatını kaybeden, vatandaşlıktan çıkan toplam 68 bin 17 kişi sandığa gidemedi. Seçimlerde 10 milyon 560 bin 963 seçmenden kaçının sandığa gittiği daha doğrusu katılım oranı da sonucu etkileycek. Hem AK Parti adayı Binali Yıldırım hem de CHP adayı Ekrem İmamoğlu bu nedenle kampanyalarında sık sık İstanbul dışındaki seçmeni 23 Haziran günü sandığa davet etti. 

ANKETLER KİMİ ÖNDE GÖSTERİYOR?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü. 

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti. 

19-06/19/anket.png
ORC anketinde 31 Mart'ta diğer partilerden İmamoğlu'na yüzde 11.2, Yıldırım'a yüzde 17.3'lük bir geçiş görünüyor. 31 Mart seçimlerinde oy kullanmayanlardan tercih yapacak olanların oranı ise iki aday arasında neredeyse eşit. Bu kararsızların belirleyici olacağını gösteriyor. 

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

19-06/19/ada-arastirma.jpg

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti. 

REMSES İstanbul anket sonuçlarına göre ise Binali Yıldırım, yüzde 48.53, Ekrem İmamoğlu, yüzde 51.14.

Konsensüs Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre İmamoğlu, Yıldırım'ın yüzde 2,1 farkla önünde bulunuyor. Anket verilerine göre Ekrem İmamoğlu yüzde 50,2, Binali Yıldırım ise 48,1 oy alacak.

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, ise "Hiç kimse endişe etmesin bu kez kafa kafaya sonuç çıkmayacak. Bu millet feraset sahibi. Öbür sefer ne dedim ben uzunca bir süre karakolda bitecek dedim. Karakolda değil mahkemede bile bitmedi. Ama bu sefer diyorum ki kazanan benim oyumu çaldılar bilme ne oldu sandık görevlisi şu oldu bu oldu gibi hiç bir tartışmaya mahal vermeden bir seçim sonucu ortaya koyacak vatandaş. Kimin lehine ortaya koyacak’’ dedi. Piar araştırma şirketi tarafından yapılan bir değerlendirmede, "kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğu" yorumu yapıldı. 

NAR Genel Müdürü İbrahim Uslu'ya göre İmamoğlu 2 puan önde.

31 MART'TAN 23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE NELER YAŞANDI?

31 Mart seçim sonuçlarına İstanbul tartışması damga vurdu. AK Parti'nin 'oylar çalındı' iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda YSK oy çokluğu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran tarihini belirleyen YSK'nın kararına başta CHP olmak üzere muhalefetten sert tepkiler yükseldi. YSK kararı 23 Haziran seçim sürecine de damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti adayı Banali Yıldırım, 31 Mart'ta oyların yeniden sayılmasını istediklerini ancak CHP'nin itirazı nedeniyle iptal başvurusu yapmak zorunda olduklarını söyledi. 

VIP KRİZİ TARTIŞMASI

23 Haziran'a giden süreçte Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Havaalanı'nda VIP salonuna alınmaması ve Vali'ye hakaret iddiası ile başlayan tartışmalar öne çıktı. İmamoğlu, önce 'basitlik' dedim, sonra ise 'vali basitleşmiştir' dedim savunması yaptı. Ancak ortaya çıkan kamera kayıtlarıyla hakaret iddiası kayda geçti.

ORTAK YAYIN TÜRKİYE'Yİ EKRANA KİLİTLEDİ

Habertürk sunucusu Didem Aslan'ın iki adayı canlı yayında buluşturmak için yaptığı davet ise 23 Haziran İstanbul seçimlerinin olduğu kadar demokrasi tarihimize de geçti. Yıldırım, canlı yayına çıkma davetini kabul etti ancak Uğur Dündar'ın sunucu olmasını istedi. Dündar önce olumlu karşılık verdi ancak daha sonra vazgeçti. AK Parti ve CHP'li yöneticiler, İsmail Küçükkaya üzerinde mutabık kaldı. İki adayın ortak yayındaki karşılaşmalarını Türkiye nefesini tutarak izledi. Fakat seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın 45 dakika görüştüğüne ilişkin görüntüler oldu. Cumhurbaşaknı Erdoğan, Binali Yıldırım ve AK Partili yöneticiler 'gizli' olduğu iddia edilen bu görüşmeyi sert sözlerle eleştirdi. 

YILDIRIM'DAN GÖRÜŞME YORUMU: GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere 5 gün kala İstanbul'da mitinglere başlaması ise seçim sürecini heyecanlandırdı. Erdoğan, "Vali'ye haket", ortak yayın öncesi İsamil Küçükkaya ile görüşmesi gibi konular üzerinden İmamoğlu'na yüklendi. 

Binali Yıldırım Avcılar oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi kaç? CHP'nin güçlü olduğu, AK Parti'nin ise büyük potansiyeli bulunan ilçede son durumu son dakika haberleriyle KARAR.COM seçim 2019 sayfasında canlı olarak aktarıyoruz. İşte son dakika 23 Haziran Avcılar seçim sonuçları ve diğer detaylar...

23 HAZİRAN AVCULAR SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN