Avrupa Konseyi'nden kayyum atamalarına tepki: Endişe duyuyoruz

Avrupa Konseyi'nden kayyum atamalarına tepki: Endişe duyuyoruz

Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atamasına bir tepki de Avrupa Konseyi'nden geldi: Belediye başkanlarının görevden alınmasından derin endişe duyuyoruz. Bu uygulama, yerel demokrasilerin doğru düzgün işlemesine zarar vermektedir.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape, Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi.

Knape "Bu belediye başkanları, Türk halkının özgür ve adil iradesinin sonucu olarak seçildi. Geçmişte de kongre, Türkiye'de seçilmiş yerel yöneticiler hakkında haddinden fazla yasal işlemler uygulanmasından ve bu kişilerin yerine devletin tayin ettiği yetkililerin göreve getirilmesinden dolayı endişelerini dile getirmişti. Bu uygulama, yerel demokrasilerin doğru düzgün işlemesine zarar vermektedir" ifadesini kullandı.

"YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Kongre'nin aldığı tavsiye kararlarına atıfta bulunan Knape, görevden alınan başkanların yerine devletin bir temsilci ataması yerine bunu belediye meclislerinin yapması gerektiğini vurguladı. Knape, Kongre Başkanlık Divanı'nın görevden alınmaları yakından izlediğini ve 11 Eylül'de Strasbourg’da düzenlenecek toplantıda konuyu ele alacağını söyledi. Knape, Kongre’den bir izleme heyetinin 1-4 Ekim tarihleri arasında Avrupa Yerel Yönetimler Sözleşmesi’ne uyulup uyulmadığını incelemek için Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğine sözlerine ekledi.

Knape, daha önce yaptığı açıklamalarda da İstanbul seçimlerinin yenilenmesini ve Güneydoğu Anadolu'da seçimi kazanan belediye başkanlarına mazbata verilmemesini eleştirmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN