AYD 'Basında Temiz Eller Operasyonu' talep ediyor

AYD 'Basında Temiz Eller Operasyonu' talep ediyor

Son dönemde gündemde oldukça sık yer alan bazı iddia ve haberlere yönelik Anadolu Yayıncılar Derneği tepki göstererek 'Basında Temiz Eller Operasyonu Yapılmalıdır' başlığı altında bir açıklama yayınladı.

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), son günlerde ortaya çıkan bazı iddialar dahilinde haberler ve gazeteciler için bir açıklama yayınladı. Ortadaki iddiaların araştırılmasını ve soru işaretli konuların takibinin yapılmasını isteyen AYD, 'Basında Temiz Eller Operasyonu Yapılmalıdır' başlığı altında üç maddelik bir açıklama metni paylaştı.

Basında topyekûn bir arınma talep eden AYD'nin metni şu şekilde:

"Anadolu Yayıncılar Derneği olarak son günlerde basında çıkan haberler ve gazetecilerle ilgili açıklamamız şu şekildedir.

1-Sezgin Baran Korkmazdan maaş alan, avanta alan, rüşvet alan gazeteciler kimlerdir. Bu konuda iktidara yakın ya da muhalefete yakın gazeteci ayrımını kabul etmiyoruz. Kim bu kirli ilişkiye bulaşmış ve ahlak ölçülerini ihlal etmişse gereken derhal yapılmalıdır. İktidarın arkasına saklanarak yolsuzluk yapan gazeteciler derhal ortaya çıkarılmalıdır. Basında SBK’dan maaş alan 12 Gazeteciden bahsediliyor. Bu iddialarda bulunan gazeteciler, bu isimleri derhal açıklamalıdır.
2-HDP ve PKK eksenli yayın yapan gazetelere destek nereden sağlanmaktadır. Bu gazeteler desteği nereden almaktadır. Avrupa kökenli yardımlar neden bölücülere gelmektedir. Milli ve yerli olan medya kuruluşlarına, neden bu yardım ya da destek verilmemektedir.
3- 28 Şubat sürecinde banka hortumlayan medya kuruluşları hangileridir. Bu dönemde hangi yazarlar batık bankalardan destek almıştır. Hangi genel yayın yönetmenleri hükümetleri tehdit etmiştir. Kimler Refah-Yol hükümetinin yıkılmasına vesile olmuştur.

Basında topyekûn bir arınma şarttır. Bu arınma yapılırken iktidar destekliyor görmezden gelelim denilemez. Muhalefeti desteliyor görmezden gelelim diyemeyiz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak basında temiz eller operasyonu yapılmasını talep ediyoruz."

ayd.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN