Davutoğlu, ayrıldığı gün Cumhurbaşkanı ile yaptığı diyaloğu anlattı

Davutoğlu, ayrıldığı gün Cumhurbaşkanı ile  yaptığı diyaloğu anlattı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Ak Parti'den ayrıldığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyalogu paylaştı. Davutoğlu, Erdoğan'a 'artık herkes herkes aleyhine trol çetesi tutacak' dediğini anlatırken son konuşmasında Erdoğan'a partiye fitne tohumu atıldığını söylediğini de sözlerine ekledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TV 5'te Mustafa Yılmaz'ın sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti'den ayrıldığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen konuşmayı paylaşan Davutoğlu, "Ayrıldığım gün Sayın Cumhurbaşkanı'na dedim ki, yaptığınız bu müdahale ile öyle bir fitne tohumu atıldı ki partiye, artık herkes herkes aleyhine trol çetesi tutacak, birbirinin aleyhine çalışacak" dedi.

Davutoğlu konuşmasında Ak Parti'de söylediği olayların yaşandığını işaret ederek "Öyle oldu, hepsinin trol çeteleri var birbirilerine karşı kullandıkları, özellikle Süleyman Soylu ve Berat Albayrak arasında. Ama ne oldu? Berat Albayrak Instagram'dan, kayınpederine bile haber etmeden istifa etti. Soylu halen Peker'in sorularına cevap vermiyor" diye ekledi.

'ÇARKI KIRACAĞIMI GÖRDÜLER'

Katıldığı programda Ak Parti döneminde yaşadıklarına da değinen Davutoğlu, "Çarkın içine alıp öğütemediler, çarkın dışında kaldığım için suçlayamadılar. Çarkı kıracağımı da gördüler" şeklinde konuştu.

"Sayın Binali Yıldırım, Sayın Soylu gibi kendilerini AK Parti genel başkanlığına hazırlayıp da hevesleri kursağında kalan, benim artan popülaritem yüzünden bu hedeflerine ulaşması mümkün olmayanların ihtirasları vardı" diyen Davutoğlu, Ak Parti'ye ilişkin olarak 'Bir çark vardı, Reza Zarrab'ından, yolsuzluklarından, imar rantlarından, 5 müteahhitten, ordan burdan oluşan... Ben bu çarkın tümüyle dışındaydım. Hiçbir yerde bu çarkın ufak bir dişlisine bile beni sokamadılar" dedi.

'VİCDAN SAHİBİ HERKES 2019'DAKİ YAYIMLADIĞIM MANİFESTOYU OKUSUN'

Ak Parti'den ayrılmasına yönelik sürecide aktaran Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Vicdan sahibi herkes 2019'da yayınladığım manifestoyu bir okusun. O manifestoda yazdıklarım yapılsaydı bugün ülke bu durumda mı olurdu?" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ İLE GÖRÜŞÜRÜM"

Davutoğlu, Yılmaz'ın, "Gelin bir şeyler oldu, beyaz sayfa açalım diye davet gelse Sayın Cumhurbaşkanı'ndan AK Parti'den görüşür müsünüz" sorusuna "Görüşürüm, çok açık... Kimden davet gelirlerse gelsin görüşürüm. Benim şahsıma ne yapmış olurlarsa olsun, Hz. Mevlana'nın talebesiyim, gel derim, kimseye git demem. Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti iki yıldır bizim bütün bayramlaşma teklifimizi reddettiler. Ama görüşmek ayrı şey, iş birliği ve destek ayrı şey, ittifak ayrı şey. Görüşürüz herkesle, iş birliği ise ilkesel bir konudur" yanıtını verdi.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Temiz siyasetle ilgili ciddi bir düzenleme getirsinler... Bütün ailelerin devletteki yetkisini dışarı alsınlar alkışlarım, sonuna kadar destek veririm, ihale yasasını tümden gözden geçiririz desinler, uygulasınlar... Adli yıl açılışında adalet konusunda bir sürü vaaz dinledik, ya sorumlusu sizsiniz.

Eylemi görmemiz lazım... Düzelsinler, doğru davransınlar, alkışlarız... İttifak meselesi ise seçim ortamında görülecek bir şeydir. Şu anki AK Parti ile ittifak yapsaydım ayrılmazdım zaten, onlarla birlikte bir şeylerin değişeceğine inancımı kaybettim.

Beyaz sayfa için hale bakarım, hani benimle birlikte beyaz sayfa açmışlardı? Seçime öyle girdik, 1 Kasım'da ben bunları yazdığımda seçim beyannamesine kimse itiraz etmedi. Meclis'e siyasi ahlak yasasına gönderdiğimde CB itiraz etti, imzalamam gelirse dedi. seçim beyannamemizde var niye itiraz etmediniz? seçimi kazanmamız lazımdı... Ben böyle siyasete karşıyım."

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ EN VAHİM HATADIR'

Davutoğlu konuşmasında makamını terkettikten sonra raporlar verdiğini ifade ederken, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yapılabilecek en vahim hatadır diye. Sizin için yapılmıyor bu değişiklik, sizden sonra otoriter bir rejim kurmak için dedim. Kendi döneminde zaten kurdu, Perinçek ve Bahçeli ile birlikte' diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN