Babacan Erdoğan'a seslendi: Hizmet imzadaysa enflasyonu da faizi de tekrar düşür görelim

Babacan Erdoğan'a seslendi: Hizmet imzadaysa enflasyonu da faizi de tekrar düşür görelim

34 yıllık enflasyonu iki yılda tek haneye indirdiklerini söyleyen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Ben imzayı atmasam yapamazdın’ çıkışına Denizli'den yanıt verdi. Babacan, “Madem hikmet imzada, at imzayı, enflasyonu da faizi de tekrar düşür, görelim. Yapamaz. Bilmiyor. Bilmediğini de bilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Denizli’deydi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Babacan, Çınar Meydanı'nda Denizlililere seslendi.

Çınar Meydanı’nda konuşan Babacan, şunları kaydetti:

“Evet’i basın, gerisi bizde”

“Biz, arkamızda kapı gibi başarılarla konuşuyoruz. Öyle konuşuyoruz. Boşa atıp tutmuyoruz. Onun için, inşallah seçim günü geldiğinde, o oy pusulasını önünüze aldığınızda, kabinin perdesini çekip vicdanınızla baş başa kaldığınızda DEVA’nın logosunun, damlanın altına ‘Evet’i basın, gerisi bizde.

Bu ülkenin sanayicisinin, yatırımcısının imkanları var. Zor günler geçiriyorlar. İmkanlarını başka ülkelerde değerlendiriyorlar. Başka ülkelerin gençlerine istihdam sağlıyorlar. Bu ülkede biz bir güven ortamını oluşturalım, insanlar bir önünü görebilsin, bu ülkenin sanayicisi bu ülkeye harıl harıl yatırım yapmaya başlayacak. Çünkü belli başlı yatırımcıların, sanayicilerin hepsiyle görüşüyoruz. İstihdam sorunu böyle güvenle, yatırım ortamını iyileştirmekle çözülecek.

“Madem hikmet imzada, at imzayı, enflasyonu da faizi de tekrar düşür, görelim”

İki yılda hamdolsun 34 yıllık enflasyonu tek haneye indirdik, paradan da altı sıfırı attık. Şimdi Erdoğan, ‘Ben imzayı atmasam yapamazdın’ diyor. Ben de ona sesleniyorum. Madem hikmet imzada, at imzayı, enflasyonu da faizi de tekrar düşür, görelim. Yapamaz. Bilmiyor. Bilmediğini de bilmiyor. ‘Alanım ekonomi’ diyor ama yanında bir tane işi bilen adam yok, bir tane işi bilen kadın yok.

“Gerçek enflasyon yüzde 200’e yaklaştı”

Gerçek enflasyon yüzde 200’e yaklaştı. Çarşıda, pazarda alışveriş eden herkes; şeker alan, tatlı alan, hamburger alan, tost alan, evine havlu, çarşaf alan, üst baş alan herkes görüyor. Şu anda enflasyon yüzde 200’e dayanmış durumda. Geçen sene 1 liraysa olmuş 3 lira.

“Çiftçiye 40 milyar, faize 400 milyar”

Ülkenin çiftçisine verilen buğday desteği, pamuk desteği, bütün destekleri, Ziraat Bankası’nın kredilerini, mazotunu, gübresini hepsini toplayın, 40 milyar. Sadece faize ödenen rakam, 400 milyar. Devlet nereden buluyor faiz ödeneğini? Asgari ücretli sosyal güvenlik primini ödüyor. En ufak alışverişinizde ödediğiniz ÖTV, KDV böyle küçük küçük toplanıyor. Tam 400 milyar lira faize ödeniyor. Bu faizi zaten parası olan alıyor.

“6 ayda ülkeyi krizden çıkarırız”

Bu krizi, eğer seçimlere kadar ülkeyi daha da batırmazlarsa, eğer bu ülkeyi o temerrüt çukuruna düşürmezlerse şu andaki ekonomik tabloyu devralsak inanın 6 ayda yine ülkeyi krizden çıkarırız. Enflasyonu en geç iki yılda tek haneye indireceğiz inşallah.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN