Babacan'dan iktidara: Düşmanınızı sürekli değiştirirseniz ekonomimizi batırırsınız

Babacan'dan iktidara: Düşmanınızı sürekli değiştirirseniz ekonomimizi batırırsınız

DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ı Beştepe'ye davet etmesine tepki gösterdi: Dostunuzu, düşmanınızı sürekli değiştirirseniz ekonomimizi batırırsınız.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinin gergin seyrettiği bir dönemde, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'yi ziyaretti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile El Nahyan'ın baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından dün iki ülke arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA MUTABAKAT MUHTIRASI İMZALANDI

Türkiye ve BAE arasında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi bağlamında mali bilgilerin değişimine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

Ayrıca Abu Dabi Liman Şirketi ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding (ADQ) ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile BAE Merkez Bankası arasında işbirliğine yönelik, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası ile Borsa İstanbul arasında da bir mutabakat anlaşması imzalandı.

Ayrıca iki ülkenin gümrük ve çevre konularında işbirliğine dair mutabakat anlaşmaları imzalandı.

'DOSTUNUZU, DÜŞMANINIZI SÜREKLİ DEĞİŞTİRİRSENİZ EKONOMİMİZİ BATIRIRSINIZ'

İktidarın ve iktidara yakın medyaların 15 Temmuz'u finanse ettiğini ve arkasında olduğunu iddia ettiği BAE'yi suçladığı 2020 yayınlı bir videoyu alıntılayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

''İtibar görmek istiyorsanız sözünüzün gücü olmalı, sözünüze güven duyulmalı.'' diyen Babacan, Erdoğan'a 'ekonomik kurtuluş savaşı' söylemi üzerinden yüklendi.

Babacan'ın paylaşımı şöyle:

''İtibar görmek istiyorsanız sözünüzün gücü olmalı, sözünüze güven duyulmalı. Dostunuzu, düşmanınızı sürekli değiştirirseniz ekonomimizi batırırsınız. Sonra da "ekonomik kurtuluş savaşı" uydurmak zorunda kalırsınız.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN