Babacan'dan 'Madımak' paylaşımı: Geçmişle yüzleşmek zorundayız

Babacan'dan 'Madımak' paylaşımı: Geçmişle yüzleşmek zorundayız

DEVA Partisi lideri Babacan, Madımak Katliamı'nın 29. yıl dönümü sebebiyle yayımladığı mesajda, öldürülen vatandaşlara rahmet dileyerek "Hem geçmişle yüzleşerek adaletin ve hakikatin izcileri olmak hem de yarınları saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kurmak zorundayız. Bunu başaracağız" ifadesini kullandı.

Düzenlenen bir şenliğe katılmak için Sivas'ta Madımak otelinde konaklayan 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yakılarak öldürüldüğü katliamın üzerinden 29 yıl geçti. Türkiye yakın tarihinin en utanç verici olaylarından olan katliamın yıl dönümü münasebetiyle, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

'ADALETİN VE HAKİKATİN İZCİLERİ OLACAĞIZ'

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Madımak Katliamı’nda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun. Hem geçmişle yüzleşerek adaletin ve hakikatin izcileri olmak hem de yarınları saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kurmak zorundayız. Bunu başaracağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN