Babalar Günü 2019: Babalar Günü ne zaman? Yarın Babalar Günü mü?

Babalar Günü 2019: Babalar Günü ne zaman? Yarın Babalar Günü mü?

Babalar Günü 2019’da yine her zamanki tarihlerde kutlanacak. Sonora Smart Dodd’un anneler gibi babaların da bir günü olması gerektiği tezini ortaya atmasıyla çıkan çok eski yıllardan beri kutlanan Babalar Günü’nün ne zaman olduğu merak ediliyor. Özellikle Babalar Günü’nün tam olarak hangi gün olduğunu sorgulayanlar, ‘’yarın Babalar Günü mü?’’ sorusunu soruyor. İşte Babalar Günü’nün net tarihi…

Türkiye’de ve dünyada her yıl haziran ayının üçüncü pazarı kutlanan Babalar Günü 2019’da da yine belirtilen tarihte kutlanacak. Babalar Günü’nde babalarına en güzel ve anlamlı hediyeleri almak isteyenler, ‘’Babalar Günü ne zaman?’’ sorusunu soruyor. Bir Amerikan iç savaşında Sonora Smart Dodd’un annelerin olduğu gibi babaların da bir günü olması gerektiği çıkışının ardından o yıllardan bu yıllara kadar değişik tarihlerde kutlanarak uzanan Babalar Günü için en özel hediyeler, yine babaları mutlu edecek. Peki yarın Babalar Günü mü? İşte detaylar…

BABALAR GÜNÜ 2019’DA NE ZAMAN?

Her yıl haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü bu yıl da yine aynı tarihlerde kutlanacak. Bu hesaba göre Babalar Günü 2019’da 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

19-06/15/sonora-smart-dodd.jpg

BABALAR GÜNÜ TARİHİ

Sonora Smart Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıdır ve Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini görüşünü savunuyordu. Anneleri olmayan Dodd'un babası, altı çocuğunu bir başına besleyip büyütmüştü. Babasının doğum günü yani 5 Haziran'ı da Babalar Günü olarak kutlanması için girişimlere koyulmuştu. Fakat bu girişimler o tarihlere yetişmedi ve kutlamalar haziran ayının üçüncü pazarına ertelendi. Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 yılında ABD'ye bağlık Washington'un Spokane kentinde kutlanmıştır. 1924'te ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamalara destek vermiş; fakat resmî olarak Babalar Günü ilan edilmemişti. 1966'da da o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her sene haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklar tarzda bir bildiri yayınlamıştı. 1972'deyse başkan Richard Nixon'ın attığı imzanın ardından Babalar Günü resmî olarak ABD'de tatil ilan edildi. Katolikler de Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlar. Onlar bu kutlamayı dini olarak ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmişlerdir. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

 DİĞER SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN