Bahçeli'den Türk Ocakları'na tepki: Kılıçdaroğlu'nun orada ne işi var?

MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110'uncu yılında düzenlenen sempozyuma davet edilerek konuşma yapmasına tepki göstererek "Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında orada ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl yorumlayalım? Davet edile edile böyle bir zamanda Kılıçdaroğlu mu edilmiştir?" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının meşru ve yasal olduğunu vurguladı. Ardından orman yangınlarına değinerek ekiplerin ve araçların yeterli olduğunu belirtip muhalefetin siyasi çıkar uğruna müdahalenin yetersiz olduğuna dair spekülasyon ürettiğini öne sürdü. MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110'uncu yılında "İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu"na katılarak konuşma yapmasını ise sert şekilde eleştirdi.

CÜNEYT ARKIN İÇİN TAZİYE

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün sabah saatlerinde Türk sinemasının büyük ismi, Türk tarihini sevdiren filmlerin sanatçısı Cüneyt Arkın'ın ölümünden büyük üzüntü duydum. Ahlaki duruşundan ödün vermeyen, herkesin hayranlığını kazanan Cüneyt Arkın'ın ailesine, sinema camiasına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.

'ÇALIŞMAYAN TOPLUM BENLİĞİNİ KAYBEDER'

Çalışmayan, üretmeyen toplumlar benliklerini kaybederler. Bu sebeple biz hep çalışmaya devam edeceğiz. Hz Mevlana'nın dediği gibi biz günün değil hakikatin adamı olmak için çalışacağız. Çünkü gün değişse de hakikat değişmez. Karşımızdaki okyanusu sadece bakarak geçemeyiz. Zorlukları boş bahanelere sığınarak aşamayız. O sebeple durmadan çalışacağız, bunu yaparken de hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyeceğiz.

'ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI MEŞRU VE YASAL'

MHP, adım adım bu anlayışla 2023'ün temel taşlarını döşemektedir. Bugünü işini yarına bırakmadan çalışıyor, üretiyoruz. Çalışmanın erdemiyle yoğruluyoruz. Adım adım ve ilçe ilçe yürüttüğümüz çalışmalarımızla 589 ilçemizi ziyaret ederek Cumhur ittifakının mesajlarını taşıdık. Hamdolsun Cumhur ittifakına duyulan muazzam güvene şahit olduk. Zafer, zafer benim diyebilenlerin mükafatıdır. Allah sütü verir ama sütlacı yapacak bizleriz, Allah ceviz verir ama kırıp içindekini çıkarak olan bizleriz. Cumhur, 2023'te de, geleceğine, hakkına, hukukuna, tarihine sahip çıkacaktır. Cumhur ittifakının önü açık, zillet ittifakınınsa kapalıdır. Zilletin ortakları mahkum ve mahçup hale düşecekleri günler yakındır. 24 Haziran seçimlerinden bu yana geçen 4 yıllık zaman, kimin ne yaptığını tescillemiştir. Yenilenen pehlivan güreşe doymazmış ama biz sizi doyuracağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı meşru ve yasaldır. 2023'te cumhurbaşkanımız tekrar seçilecektir. Vakit, gönüllere girme vaktidir. Biz nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı adımız gibi bilenlerdeniz.

'ORMANLARI YAKIYORLAR, İDAM TARTIŞILSIN'

Yaşanan doğal afetlerle mücadele sürmektedir. Birçok bölgede ciddi sel felaketi yaşanmıştır. Mağdur olan herkese geçmiş olsun diyorum. Bir diğer konu da orman yangınlarıdır. Ormanları korumak görevimizdir. Ağaçsız memleket duvaksız geline benzer. Denizlerin en mavisi bizdedir, çiçeklerin en solmazı bizdedir. Toprakların en bereketlisi bizdedir. Ancak orman yangınları canlıları yerinden ediyor. Ormanlar coğrafyanın akciğeri, pek çok canlının yuvasıdır. Ormanlara kast edenler, vatana kast etmiştir. Marmaris'te yaşanan orman yangınlarının müsebbibini cezalandırmak, bunların hayat ışığını söndürmek görevimizdir. Bu vandallığın sıradan görülmesi, ahlaka da insanlığa da aykırıdır. Ormanı yakanın "aileme kızdım" yaptım açıklamasının utanmazlığına bakar mısınız? Binlerce ormanımız cayır cayır yanmıştır. Ama neyse ki ağaçlarımız yansa da fidanlarımız vardır ve onları dikeceğiz. Hiç kuşkusuz ormanlara zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir. Orman yakanları düşünürsek idam cezasının tekrar tartışmaya açılmasını önemli görüyor, böyle bir yasa teklifi geldiği durumda da onay vereceğimizi söylemek istiyorum. Cezalar ağırlaştırılmalıdır. Her konuda gözden geçirilmelidir.

'KILIÇDAROĞLU ORMAN YANGINI OLACAĞINI BİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ'

Zillet ittifakının ise adalet kavramıyla, gerçek bir demokrasiyle bağları yoktur. Marmaris'te çıkan orman yangını süresince zilletin nerede durduğu belli olmuştur. Kılıçdaroğlu "nerede bu uçaklar" derken o uçaklar tepesinde uçuyordu. İçişleri Bakanı'mızın bölgedeki çabası takdire şayandı. Bütün söndürme ekibi çalışırken, mücadele ederken Kılıçdaroğlu adeta "neden daha fazla yanmıyor" diyordu. Havadan ve karadan çok etkili müdahale yapılıyorken Kılıçdaroğlu siyaset hesabı için çetele tutuyordu. Bir de "orman yangını olacağını herkes biliyordu" deyip itirafta bulunmuş. Sen bunu nerden biliyordun? Sen bu bilgiyi nereden aldın, kimlerle düşüp kalkıyorsun? Eğer böyle bir bilgi edinip de bunu bildirdiysen onu da ispatla. Bunlar böyle ama Türk milleti zemzem suyu diye verilmeye çalışılan bu zehri içmeyecek, bunu da Haziran 2023'te gösterecek.

'NATO ÜYELİĞİ İÇİN TERÖRLE İLİŞKİNİZİ KESİN'

Rusya ve Ukrayna meselesinde bizim umudumuz, kalıcı bir barışın egemen olmasıdır. ABD de Asya Pasifik'te mevzi tahkimi yapmaktadır. Uluslararası sitemde barışçıl çözümlerden uzaklaşılmaktadır. Ukrayna ve Moldova'ya aday ülke statüsü verilirken Türkiye'ye bu tavır kötü niyetlidir. Yunanistan'ın ahlaksız hamlelerine sessiz kalan AB'nin inandırıcılığı kalmamıştır. Sürekli damarımıza basan Yunanistan'a sessiz kalanlar, ülkemizin aleyhine olan her şeyi bize reva görüyor. İşte böyle bir ortamda Madrid'de toplanacak NATO Liderler Zirvesi önemlidir. Türkiye'nin tutumu ve duruşu önemlidir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin oylanması da beklenmektedir. Ama söylediğimiz gibi bu ülkeler, terörle ilişkisini kesmeden asla üyeliğini onaylamayacağız. Boynumuz kıldan incedir ama büküldüğü asla görülmemiş ve görülmeyecektir.

'TÜRK OCAKLARI HİÇ Mİ RAHATSIZ OLMADI?'

Geçen gün Türk Ocakları İslam Dünyası Sempozyumu'nda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun konuşmalarını gördüm. Türk Ocaklarımız, 1912 yılında kurulup nice davasına baş koymuş büyüklerimiz sayesinde ilerlemiştir. 12 Eylül'ü müteakiben MHP'ye 'hain' denilip Nurettin Soyer eliyle tuzak kurulmuştur. Şimdi herkes elini vicdanına koyup konuşsun Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında orada ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl yorumlayalım? Davet edile edile böyle bir zamanda Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Bunu nasıl yaptınız? Bizim lafımız ocağın birkaç yöneticisinedir. Kılıçdaroğlu'nun orada konuşmasına nasıl izin verdiniz? Orada Ziya Gökalp yerine Marx'ın düşüncelerinin dile getirilmesine nasıl izin verdiniz? Acaba Türk Ocakları hiç mi rahatsız olmadı?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (75)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
75 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN