Bakan Akar ile komutanlar sınır hattında

Bakan Akar ile komutanlar sınır hattında

Milli Savunma Bakanı Akar ve kuvvetleri komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gitti ve Barış Pınarı Harekatı'ndaki son durumu sahada inceledi. Sabahın ilk ışıklarına kadar operasyonla ilgili bilgi alan Akar, ABD'nin gözlem noktasına atış yapıldığı iddiasını sert bir dille yalanladı: Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir.

Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son durumu bir kez de sahada inceleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komutanları, talimatlar verdi. Akar ve TSK komuta kademesinin Harekat Merkezi’ndeki yoğun mesaisi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir mücadele verdiğini ifade eden Akar "Vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız" dedi.

19-10/12/ana-manset-2-1570862702.jpg

"ABD GÖZLEM NOKTASINA ATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Akar, Harekat Merkezi’nden çıkışında "ABD'nin gözlem noktasına atış yapıldığı" yönünde ortaya atılan iddiaları sorması üzerine şunları kaydetti: 

19-10/12/ana-manset-2-1570862718.jpg

"ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapıldı. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alındı. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir. Zaten karargahlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılmaktadır."

19-10/12/ana-manset-2-1570862735.jpg

415 TERÖRİST ETKİSİZ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzilerinin karadan ve havadan vurulduğu harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısının 415’e ulaştığını açıkladı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN