Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 cevabı

Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 cevabı

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Akar "Tehditler, ultimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı" diyerek ABD'ye tepki gösterdi.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Tehditler, ultimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı" sözleriyle sert tepki gösterdi.

"ABD'NİN SORUMLULUKLARINI GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ"

ABD'den bulunan Savunma Bakanı Akar, F-35 savaş uçakları konusunda yeni bir açıklama yaptı.  Savunma Bakanı Akar, "ABD'nin F-35 konusunda yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz. S-400 ile F-35 projesinin ilişkilendirilmesini talihsizlik olarak değerlendiriyor" dedi. 

Akar, ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin de "Tehditler, ultimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı" ifadelerini kullandı.

Akar, Suriye'deki muhtemel güvenli bölgenin Türkiye'nin güvenlik endişelerine cevap vermesi gerektiğini, ABD ile bunun üzerine çalıştıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN