Bakan Akar'dan NATO'ya mesaj: Biz buradayız ve müttefikiz

Bakan Akar'dan NATO'ya mesaj: Biz buradayız ve müttefikiz

Milli Savunma Bakanı Akar, yabancı bir haber merkezi için yazdığı makalede NATO'ya mesaj yolladı, "Türkiye olarak biz buradayız ve müttefikiz" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önümüzdeki hafta Londra'da gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Euronews için bir makale kaleme alan Bakan Akar "Türkiye olarak biz buradayız ve müttefikiz" dedi.

Akar, bazı çevrelerin Türkiye'nin ulusal güvenliği için attığı adımları NATO ittifakını hiçe sayma olarak göstermek istediğini söyledi ve "Bu iddialar, mantık dışı ve gerçeklerin saptırılmasından başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nda bölgedeki kırılgan durumu göz önüne alarak hassas davrandığının altını çizen Akar, "Türkiye'nin mücadelesi teröristlerle" ifadesini kullandı.

Akar Türkiye'nin terörle mücadelesinde hem önemsediği değerleri koruyacağını hem de NATO yükümlülüklerine bağlı kalacağını da belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN