Bakan Akar'dan S-400 açıklaması: Önümüzdeki günlerde süreç devam edecek

Bakan Akar'dan S-400 açıklaması: Önümüzdeki günlerde süreç devam edecek

Milli Savunma Bakanı Akar, S-400 teslimatıyla ilgili olarak, "Planlı üç uçak geldi ve bugünkü faaliyetler tamamlandı. Önümüzdeki günlerde süreç devam edecek" dedi. Akar, Patriotların tedarikini de değerlendiklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Türkiye’ye gelmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Uzun yıllardan beri uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi tedariki için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Akar, “Bugün sabah saatlerinden itibaren toplam üç uçak Mürted bölgesine inmek suretiyle söz konusu sistemlerin parçalarını taşımaya başladılar. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek. Bu sürece bağlı olarak çalışmalarımızın tamamlanacağını, planlandığı şekilde gerçekleşeceğini görüyoruz. Planlı faaliyetlerimizde herhangi bir sorun görmüyoruz. Planlı faaliyetlerimize paralel olarak aynı zamanda personelimizin de hem kurulum hem işletim anlamında eğitimleri de Türkiye’de, Rusya’da sürmektedir. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecektir” diye konuştu.

'PATRİOT KONUSUNDA DA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR'

Bugün üç uçağın gelmesinin planlı olduğunu ve planlı uçakların tamamının gelerek bugünkü faaliyetlerin tamamlandığını belirten Akar, önümüzdeki günlerde sürecin devam edeceğine dikkat çekerek, “Belirlediğimiz kriterler çerçevesinde tedarik faaliyetlerimizi başlattığımızı söylemiştim. Şu anda yine Patriot konusunda da görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu kriterlere uyum sağlandığı sürece tabii ki ihtiyacımız olan uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi olarak Patriotların tedarikini de değerlendiriyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarımız, arkadaşlarımız çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedirler” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN