Bakan Bilgin: Türkiye’nin 3 büyük sorunu var

Bakan Bilgin: Türkiye’nin 3 büyük sorunu var

AK Parti’nin 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları programı çerçevesinde STK temsilcileri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin 3 büyük sorunu olduğunu söyledi. Bilgin bu sorunları; demokratikleşme, kalkınma ve dayanışma şeklinde sıraladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları programı, Aydın’da gerçekleştirildi. Program çerçevesinde Aydın’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Partili heyet ile birlikte DSİ Misafirhanesi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından il genelinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bu çerçevede Bakan Bilgin, Aydın’da faaliyet gösteren STK temsilcileri ile bir araya geldi. Sivil toplumun demokratikleşme yolunda önemli bir dinamik olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, “Türkiye STK’ların neyi ifade ettiğini daha çok 1980 askeri darbesinden sonra hissetmeye başladı. Gerçekten sivil toplum, demokrasinin en temel dinamiğidir. Sivil toplum olmasa bir yerde demokrasi olmaz” diye konuştu.

basliksiz-2-001.jpg

“TÜRKİYE’NİN 3 BÜYÜK SORUNU VAR”

Türkiye’nin temel sorunlarını 3’e ayıran Bakan Bilgin, “Türkiye’nin 3 büyük sorunu vardır. Birincisi Türkiye’nin demokratikleşmesi meselesi, bu 100 yıllık bir problemdir. İkincisi kalkınma meselesi. Türkiye imparatorluğunu kaybettikten sonra yarı sömürge durumuna düşmüştür. Yarı sömürgeden çıkışın yolu kalkınmadır. Yani bağımlılık ilişkilerinizi kırıp, onun yerine kendi ürettiğiniz değerlere ekonomi başta olmak üzere inşa etmektir. Üçüncü mesele de birlik ve dayanışmadır” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN