Bakan Çavuşoğlu: Kendi soyunu unutanlardan tarih dersi alacak değiliz

Bakan Çavuşoğlu: Kendi soyunu unutanlardan tarih dersi alacak değiliz

Bakan Çavuşoğlu, Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarına değinerek, ''Tarihimizi, özellikle de kendi tarihini bile unutup, mevki, makam için kendi soyunu katledenlere aşık olanlardan da öğrenecek değiliz. Kendi soyunu unutanlardan, tarihini unutmak isteyenlerden tarih dersi alacak değiliz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya'da, Selçuk Üniversitesi tarafından kendisine verilen 'Fahri Uluslararası İlişkiler Doktora Payesi Töreni'ne katıldı.

Üniversite kampüsünde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Çavuşoğlu, girişimci ve insani dış politikası dolayısıyla kendisine verilen fahri doktora dolayısıyla mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

'KENDİ SOYUNU UNUTANLARDAN...'

Bakan Çavuşoğlu, Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına yönelik açıklamalarına da değindi. Çavuşoğlu, ''Geçmişimizi, tarihimizi, ecdadımızı çok iyi öğrenip, çok iyi anlatmamız lazım. Esasen bu bize yani geleceğimizi de ışık tutar. Tarihimizi özellikle de kendi tarihini bile unutup, mevki, makam için kendi soyunu katledenlere aşık olanlardan da öğrenecek değiliz. Kendi soyunu unutanlardan, tarihini unutmak isteyenlerden tarih dersi alacak değiliz. Antalya'da da söylediğim gibi buna cüret edenlere de gerekli dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. Onların hadlerini bildirmek Türk milleti adına bizim görevimizdir. Bu ecdadımızla tarihimizle gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

'TARİHİMİZLE GURUR DUYUYORUZ' 

Türkiye tarihinde soykırım olmadığını belirten Çavuşoğlu, ''Bizim tarihimizde sömürgecilik de yoktur. Ecdadımızla her zaman gurur duyuyoruz. Biz Alpraslan, Alaeddin Keykubad, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamit Han ile gurur duyduk. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyoruz. O günden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Recep Tayyip Erdoğan'a kadar bu ülkeye hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimizi her zaman saygıyla sevgiyle Hakk'ın rahmetine kavuşanları da rahmetle yad ediyoruz. Biz tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.

KONYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN