Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri temizleyeceğiz, bunun kaçarı yok

Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri temizleyeceğiz, bunun kaçarı yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sınır ötesi operasyonlarına ilişkin net konuşarak, "Bundan sonra da sınırımızın ötesindeki YPG, PKK teröristlerini temizleyeceğiz. Öyle de böyle de temizleyeceğiz. Bunun kaçarı, alternatifi yoktur" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kumluca ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve iş adamları ile Kale Kule Tesisleri'nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Çavuşoğlu, Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Proje Tanıtımı programına katıldı.

'TANZİMLERİ KİMSE SUİSTİMAL ETMESİN'

Çiftçilerin üzerinden rant elde etmeye çalışan ve kendilerini köşeye sıkıştırmaya çalışanların olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız bu ucuz acemi siyasetçilere pabuç bırakır mı? Tanzim satış yerleri kurduk. Bu çiftçiye karşı diyorlar. Ne alakası var. Çiftçinin ürettiği ürünün daha çok satılması için ve tüketici de kazıklanmaması için bir çalışmadır. Bugün Kumluca'da satılan 3 lira domates, Antalya dışına çıkınca neden 9 lira oluyor? Aradaki 6 lirayı kim yiyor. Çiftçinin cebine mi giriyor? Kim bundan para kazanıyor? Bunu kim suistimal ediyor?  Cumhurbaşkanımızın derdi bu. Bu hak etmeden arada 6 lira kazananlarla mücadele etmektir. Bu çiftçiyi, tüketiciyi korumak içindir. Bu 6 lira o çitçinin cebine gitmediğine göre tüketicinin cebinden çıkıyor. Rant olarak gidiyor. Aracıları kaldırdığın zaman çiftçinin malı ise değerinden satılıyor tanzimle daha fazla tüketim ve alım oluyor. Dolayısıyla çiftçinin ürününe talep artıyor. Aracılar kalktığı için de tüketicilerimiz de makul bir fiyatla alıyor. Olayın özü bu. Bunun çiftçiye bir zararı var mı? Bugüne kadar fiyatlar düştü mü? Antalya'dan sizin ürününüzün değerinde düşüş var mı? Yok. Ama Ankara'da burada 3 liraya satılan orada 4,5 liraya satılıyor. Olay bu. Yapmaya çalıştığımız bu işi kimse suistimal etmesin. Niyetimiz nettir. Çiftçimizi koruyacağız. Gelecek tarımdadır. Türkiye'nin bel kemiği çiftçilerdir. Cumhurbaşkanımız 'Bu rantçılara çiftçilerimizi, tüketicilerimiz ezdirmeyiz' diyor. Çiftçinin yükünü ve girdi maliyetlerini azaltmak için de çalışmalar yapıyoruz." 

'BUNUN KAÇARI YOK'

Çavuşoğlu, seçimlerin Türkiye'nin istikrarı, bekası için de önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu seçimde sizlerin verdiği destekle Türkiye'nin istikrarı daha da güçlenecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak yanıbaşımızdaki yangın yerlerinde de huzuru, barışı geçirmek için çalışıyoruz. Dün Cumhurbaşkanımızla Soçi'deydik. Suriye'de ateşkesin devamı için, siyasi çözüm için anayasa komisyonu dahil, sınırımızın öbür tarafındaki teröristleri bertaraf etmek için tavrımızı ve düşüncelerimizi ortaya koyduk. Bugüne kadar Afrin'nde Fırat Kalkanı'nda nasıl teröristleri temizlediysek, DEAŞ, PKK, YPG, El Nusra fark etmez. Terörist, teröristtir. Bundan sonra da sınırımızın ötesindeki YPG, PKK teröristlerini temizleyeceğiz. Öyle de böyle de temizleyeceğiz. Bunun kaçarı alternatifi yoktur. Biz tüm dünyada küresel bir aktörüz. Artık sahada da güçlüyüz, masada da güçlüyüz. Sahada kazandıklarımızı masada kaybetme devri bitti, geçti artık. Diplomasi ile diplomasi müzakere ise müzakere uzlaşı ise uzlaşı. Yeri geldi tepelerine binmek gerekiyorsa tepelerine binme ne gerekiyorsa. Hangi dilden anlıyorlarsa. O yüzden bizlere güvenin." 

ANTALYA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN