Bakan Koca: Medipol Üniversitesine bedelsiz tahsis veya hibe söz konusu değil

Bakan Koca: Medipol Üniversitesine bedelsiz tahsis veya hibe söz konusu değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Devlet Demiryolları Misafirhanesi'nin Medipol Üniversitesine hibe edildiğine yönelik iddialara karşılık, bunun bakanlığından önce yapılan bir tahsis olduğunu ve hibe olmadığını belirterek, "Vatandaşımız şunu bilsin; ben, bulunduğum koltuğun kutsallığını biliyorum ve ne yapmam gerektiğini de biliyorum. Bu yapılanların hangi maksatla yapıldığını da biliyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"Devlet Demiryolları Misafirhanesinin hibe edildiği söyleniyor, tahsis deniyor. Kurucu olduğunuz hastane grubuna verildiği söyleniyor. Bu konudaki iddialar doğru mu?" şeklindeki soruya Koca, "Birçok üniversiteye yapılan tahsis gibi bakanlığım döneminden önce yapılan tahsislerden birisi ve asla hibe anlamında hiçbir durum söz konusu değil. Kanuni çerçevede rayiç bedel tespiti yapılarak, tarihi doku korunarak eğitim amaçlı kullanılmak kaydıyla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun izniyle yapılan bir tahsis." karşılığını verdi.

'HEPSİ BAKANLIĞIMDAN ÖNCE OLDU'

"Hepsi bakanlığımdan önce, bakanlığımdan sonra asla olmamıştır. Müracaat daha öncedir ve 12 Haziran'da yapılmıştır." diyen Koca, o zaman da haberler yapıldığını, ancak bugün kampanya tarzında haberlere yer verildiğini belirtti.

Koca, yine biri 11 yıl önce Bursa, diğeri 7 yıl önce İstanbul'da eğitim amaçlı kullanılmak kaydıyla Medipol dışında başka bir tüzel kişiliğe kiralanan yerlerle ilgili bugün verilmiş gibi haberler yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bilinçli bir kampanya evet, bir hedefle yapılmış olabilir. Ben birtakım başlıklarla bu dönem yapılanları detayına girmeden söylemeye çalıştım. Ama vatandaşımız şunu bilsin; ben, bulunduğum koltuğun kutsallığını biliyorum ve ne yapmam gerektiğini de biliyorum. Bu yapılanların hangi maksatla yapıldığını da biliyorum. Bu noktada kararlılıkla asla geri adım atmadan, vatandaşın ve memleketin lehine olabilecek, gerektiğinde ben veya bir çok kimsenin aleyhine olma pahasına üzerine gideceğimden herkes emin olsun."

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN