Bakan Koca: Okulların asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız

Bakan Koca: Okulların asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, okulların en son kapanan değil hiç kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca en fazla merak edilen konuların başında gelen okulların durumu ile ilgili açıklama yaptı.

DERS SÜRELERİNİN AZALTILMASI UYGULANABİLİR

Açıklamda tüm derecelerde okulların açık kalması konusunda kararlı olduklarını söyleyen Koca, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gibi alternatiflerin de uygulanabileceğini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklamasında, "Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler dahil okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız" dedi.

Okullarda salgın seyri açısından yakın takip yapıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilim Kurulumuz yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti. Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. Eğitim sürelerinin günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlıdır. "

"ANNE ADAYLARIMIZ TEREDDÜT ETMEDEN AŞILARINI OLMALI"

Son günlerde gebelerin hastalığa yakalanmasında da artış yaşandığını ifade eden Koca, "Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN