Bakan Kurum: Kartal'da 8 bina daha yıkılacak

Bakan Kurum: Kartal'da 8 bina daha yıkılacak

Kartal'daki son durumla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 8 binanın daha yıkılacağını açıkladı. Kurum "Riskli olan 8 bina yıkılacak ve alanın tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapılacak. Bu süreçte kira desteği sağlanacak" dedi.

Kartal'daki son durumla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8 binanın daha yıkılacağını açıkladı.

Kurum şunları söyledi: "Yıkılan binanın etrafındaki 10 apartmanımızda risk analizi yaptık. Bu analiz çerçevesinde 8 bina riskli. Bu 8 binanın hak sahipleri ile az önce görüştük. Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanının tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik. Bu süreçte Bakanlık olarak hem kira desteği hem de yapımla alakalı Bakanlığımıza bağlı TOKİ eliyle süreci yürüteceğiz.

19-02/10/basliksiz-1-1549806959.jpg

VATANDAŞLARA RİSKİ BİNA ÇAĞRISI

Riskli bina tespiti yaptığımız her binayı, yıkılması gerekiyorsa yıkacağız, güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendirilmesi noktasında uyarılarda bulunacağız. Tüm milletimize buradan çağrı yapmak istiyorum, riskli binaları varsa bunların tespitlerini yapsınlar. Devletimiz, Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde gerekli her türlü desteği zaten yapıyor, yapmaya da devam edecek."

"YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise şunları söyledi: Enkazın altında tespitlerimize göre başkasının olmadığını düşünüyoruz. Saat 14.30 itibariyle arama kurtarma faaliyetlerini AFAD tamamladı. Artık şunu söylememiz lazım. 21 vefat 14 yaralı var. Toplam 35 insanımıza ulaşmış olduk. İnşallah el birliği ile İstanbul'da bu mahalleden başlayarak, kentsel dönüşümde buradan yeni bir süreç başlatılacaktır. Bu sürecin takipçisi olacağız.

YUNUS APARTMANI BUGÜN  YIKILACAK

Öte yandan Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki bina boşaltılmaya başlandı. Risk nedeniyle yıkım kararı verilen 20 daireli Yunus Apartmanı'nın sakinleri, dairelerinde bulunan değerli ve özel eşyalarını, uzman eşliğinde itfaiye asansörüyle pencere veya balkondan girerek alıyor.

19-02/10/basliksiz-1-1549807002.jpg

Boşaltma işleminin ardından apartmanın yıkımına başlanacak. Bu arada, çökme sonrasında tehlike nedeniyle boşaltılan 11 apartmandan, Yunus Apartmanı'nın yanı sıra riskli bulunan 8 bina için daha yıkım kararı alındı. Bu binaların da sırasıyla yıkılacağı öğrenildi.

19-02/10/basliksiz-1-1549807022.jpg

Tespitler sonucunda iki binanın ise sağlam olduğu belirlendi. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Orhantepe Mahallesi'ndeki tüm binalar için ücretsiz risk tespiti yapacağı, konuya ilişkin "02123184129" numaralı telefondan yetkililerle irtibat kurulabileceği kaydedildi. 

21 ÖLÜ, 14 YARALI

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüş, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı. Çökmenin ardından çevredeki 7 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırılmış, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN