Bakan Kurum, Salda Gölü için söz verdi: Hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz

Bakan Kurum, Salda Gölü için söz verdi: Hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz

Salda Gölü'ne yapılması planlanan millet bahçesi için ihale sürecinin başladığını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Özel çevre koruma bölgesinde hiçbir yapılaşma olmayacak. Kaçak yapıları yıktık, hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Günlük konaklamaya müsaade edilmeyecek. Salda hepimizin, Salda hep güzel kalacak" dedi.

Sakarya'da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salda Gölü'ne yapılması planlanan millet bahçesi için Kurum "Özel çevre koruma bölgesinde hiçbir yapılaşma olmayacak. Kaçak yapıları yıktık, hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Kurum'un açıklamaları kısaca şöyle:

''Salda'ya ilişkin millet bahçesi ihalemizin sürecini başlattık. Gündem olan millet bahçesi ile alakalı geçmişini ve ne yapmak istediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 2023 şehirleri kapsamında yapacağımız her projeyi yaparken doğayı nasıl koruruz diye düşünerek hareket ediyoruz. 6 ay önce Burdur'umuza gittiğimizde Salda'yı ziyaret ettik.

Araçların kıyıya kadar girdiği çöplerin dağ oluşturduğunun tespitini yaptık. Bunun neticesinde araçlar kıyıya kadar gelip burada hem doğal güzelliklere zarar veriyorlardı gelenlerin doğal güzellikleri görmesine mani oluyorlardı. Araçların buraya girmesini engelleyecek doğal ahşap bariyelerde koyduk. Bu alana araçlar giremiyor. Özel çevre koruma bölgesinde hiçbir yapılaşma olmayacak. Kaçak yapıları yıktık, hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Günlük konaklamaya müsaade edilmeyecek. Salda hepimizin, Salda hep güzel kalacak.''

19-08/02/01.jpg

19-08/02/02.jpg

19-08/02/03.jpg

19-08/02/04.jpg

19-08/02/05.jpg

AYDER VE UZUNGÖL DE KORUNACAK

Hem Ayder Yaylası'nı hem Uzungöl'ü koruyacak, oradaki kaçak yapılaşmanın önüne geçecek, kaçak yapılaşmaların yıkılması ve oradaki doğanın korunması amacıyla da projeler geliştiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar Ayder'imizde bu uygulamaya fiilen başlamış olacağız. İnşallah 2020'de de Uzungöl'ümüzde başlayacağız. Ülkemizde korunması gereken ne kadar alan varsa o alanları ilk önce koruma altına alacağız ve akabinde de ihya edilmesi gereken alanları da ihya ederek vatandaşlarımıza sunmak amacıyla bu projeleri geliştiriyor olacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN