Bakan Selçuk: Öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz

Bakan Selçuk: Öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz

Tekirdağ'da düzenlenen 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'nda konuşan Bakan Selçuk, "Öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tekirdağ ziyareti kapsamında merkez ilçe ve Malkara’da 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk buluşma toplantısında, “Örneğin Türkiye’de ciddi bir ahşap oyuncak ithalatı gördük. Niye ithal ediyoruz dedik. Biz 4 tane okul açtık. Orada üretip, Türkiye’ye satışını yapacağız. Dünyaya satış için 10 tane daha açacağız. Turizm liselerinde eğitim sezonla birlikte yani Nisan’da başlayacak. Oteller okul olacak, belli standartları koyacağız, öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz” dedi. 

19-03/25/bdb92e26-84cd-4b4c-b0ae-6f0a6181a7ed.jpg

'2040 KIRILMA YILI OLACAK'

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde öğretmen ve yöneticilerle buluşan Bakan Selçuk, yeni çağın farklı bir beceri seti gerektirdiğine işaret ederek 2040 yılına yaklaşırken dünya tarihinin büyük bir kırılma ile yüz yüze geleceğini belirtti.

Bakan Selçuk, "2040’ta bugün ilkokula başlayan çocuklar, iş hayatına atılacak. Bu çağ, kapatın defterleri kitapları hafızanız güçlü mü diyen bir eğitim sistemi değil; sorun çözme becerileri, ekip çalışmasına yatkınlık, akıl yürütme. Çocuklarımızı buna hazırlayacağız” dedi.

TEKİRDAĞ/İHA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN