Bakan Selçuk'tan EYT açıklaması

Bakan Selçuk'tan EYT açıklaması

Bakan Selçuk Emeklilikte Yaşa Takılanları için ne dedi? EYT ile ilgili son dakika haberlerini merak eden vatandaşlar için derledik. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Emeklilikte Yaşa Takılanlar için açıklama yaptı. EYT'liler İstanbul Beşiktaş'ta hafta sonu bir araya gelmiş sorunlarını yetkililere duyurmaya çalışmıştı. İşte EYT ile ilgili son dakika haberleri ve tüm gelişmeler...

'Bakan Selçuk Emeklilikte Yaşa Takılanları için ne dediği' ve  'EYT ile ilgili son dakika haberleri' Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından merakla araştırılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar,  sorunlarını yetkililere ulaştırmak için pazar günü İstanbul Beşiktaş'ta büyük bir kalabalıkla toplandı. Seslerini duyurmaya çalışan EYT'lilere Bakan Zehra Selçuk'tan haber geldi. 

EYT İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ

Bakan Selçuk Emeklilikte Yaşa Takılanları için ne dediğini merak ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıllardır sorunlarına çare arıyor. Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaş şartını yerine getirmedikleri için SGK'dan emekli aylığı alamayan pek çok vatandaş, kamuoyunda EYT olarak ifade ediliyor. Kendi aralarında dernekleşen EYT'li vatandaşlar, bu hususta gündem oluşturmak adına toplantılar yapmaya devam ediyor. 

EYT MECLİS'TE 

Daha önce de TBMM'ye yasa tasarısı olarak getirilen EYT konusunda AKP'li milletvekilleri ret oyu kullanmışlardı. MHP'li vekillerin de çekimser kalmasıyla yasa tasarısı reddedilmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dünkü büyük buluşmanın akabinde yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takınlarla ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını ifade etti.

18-12/17/bakan-selcuk-emeklilikte-yasa-takilanlari-eyt-ile-ilgili-son-dakika-haberleri.jpg

BAKAN SELÇUK EYT İÇİN NE DEDİ? 

Meclis'te konuşan Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk, "EYT ile ilgili bir kavram karmaşası var, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer alıyor" dedi.

18-12/17/eyt-ile-ilgili-son-dakika-haberleri.jpg

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YİNE MECLİS'TE 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, emeklilerin büyük kısmının yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirterek, "Elde ettikleri gelirler ise açlık sınırının altında." dedi. Sezai Temelli, Emekliler Sendikası üyelerinden oluşan heyeti kabul etti. Temelli kabulde, EYT hakkında da konuştu.

Kabulde bir konuşma yapan Temelli, Türkiye'de 12 milyona yakın emeklinin bulunduğunu, emekli sayısının ve sorunlarının her geçen gün arttığını savundu. Türkiye'de emeklilerin büyük kısmının yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Temelli, "Elde ettikleri gelirler ise açlık sınırının altında. Türkiye, böyle bir vahim tablo ile karşı karşıya." dedi.

Meclis'te emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli bir tartışmanın yaşandığını anımsatan Temelli, "Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan çok genç bir nüfus var. Bu insanlar emeklilik hakları ortaya çıktığı halde bizim o zamanki mücadelemizde mezarda emeklilik adını verdiğimiz düzenleme nedeniyle yaşa takılıyor." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN