Bakan Soylu: Bir muhalefet partisi, ilk kez teröristin DNA raporunu istedi

Bakan Soylu: Bir muhalefet partisi, ilk kez teröristin DNA raporunu istedi

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir muhalefet partisi ilk kez bir terörist için DNA raporu istedi. Başka bir şeyi tartıştırmadılar” dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin konuştu.

"EGE DENİZİ, AKDENİZ MEZARLIK OLDU”

İçişleri Bakanı Soylu, küresel düzlemde yaşanan göç hareketliliğinin sadece Türkiye ile komşuları arasındaki bir mesele olmadığını, insanlığın ortak bir problemi olduğunu vurguladı. Soylu, Türkiye’nin yaptığı insani yardımlara rağmen Avrupa’nın göçmenlere uyguladığı sert tutumun altını çizerek, şunları kaydetti:

Ege Denizi, Akdeniz mezarlık oldu. Bunu görmeyen bir dünya var. ’Mış’ gibi yapan, ’üç kuruş, beş kuruş gönderirsem meseleyi çözebilirim, kendi toplumuma ben bir şeyler yapıyorum’ anlayışını ortaya koyan Batı ile karşı karşıyayız. Küreselleşme bu anlamda iflas noktasındadır. Avrupa diye bir şey yoktur, Amerika’nın vagonudur” açıklamasında bulundu. Soylu ayrıca yaşanan küresel enerji krizinden Avrupa’nın da nasibini aldığını belirterek, "Avrupa’ya giden arkadaşlarımız, aranızda birtakım derslere giren arkadaşlarımız var. Fransa’da paltolarla ders veriyorlar.”

soy.jpg

“BİR MUHALEFET PARTİSİ İLK KEZ BİR TERÖRİST İÇİN DNA RAPORU İSTEDİ”

İçişleri Bakanı Soylu ayrıca Mersin’de yaşanan ve bir polis memurunun şehit olması ile sonuçlanan terör saldırısının failleri konusunda Ana Muhalefet ile yaşanan polemiğe de değindi. Bakan Soylu konu hakkında, "Mersin saldırısı sonrası ortaya koyulan tartışmaları hep beraber izliyoruz. Dün sosyal medyada bir video dolaştı. Belki de kamuoyu ilk kez bir teröristi bu ölçüde yaygın ve net bir şekilde izledi ve gerçek yüzlerini gördü. Silah ve bomba eğitimi almış, söz konusu eylemin hazırlığında parmağı olan, mecazi anlamda söylemiyorum, doğrudan parmak izi olan, başka eylemler yapacağını da ifade eden bir kadın terörist gördük. Bu açıklama sonrasında bize, ’eylemi yapan o muydu, başkası mıydı? Devlet yanıldı mı, yanılmadı mı?’ konusunu tartışmaya çalıştılar. Bir muhalefet partisi ilk kez bir terörist için DNA raporu istedi. Başka bir şeyi tartıştırmadılar” diye konuştu.

Soylu şöyle devam etti:

"Şimdi bir şeye daha bakmamız aklımıza geldi, bundan sonra Tutuklu Gazeteciler Listesi’nin de bir bölümüne bakmak zorunda kalacağız. Bu terör saldırısında bizatihi PKK ve KCK’nın elinden, dünyaya ve Amerika’ya yönelik bir belge daha çıkmış oldu. O da Suriyeli olarak nitelendirilen teröristin, resimleriyle beraber bir YPG elemanı olduğunu ve YPG elemanın gelip burada eyleme karıştığını PKK itiraf etmiş oldu. PKK ile PYD arasında bir bağ bulamayanlar hemen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığımıza koşup, ’Mersin’deki eyleme karışan silahların seri numaralarını istiyoruz’ diye telaşa kapıldılar. Karşı karşıya kaldığımız terör eylemi birçok foyayı ortaya çıkarmış oldu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN