Bakan Soylu: Türkiye’yi PKK’ya, YPG’ye alıştırma politikaları tutmadı

Bakan Soylu: Türkiye’yi PKK’ya, YPG’ye alıştırma politikaları tutmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Batı’nın Suriye’de izlediği politika, sevinerek söylemeliyiz ki hedefine ulaşamamıştır. Türkiye’yi PKK’ya, YPG’ye alıştırma politikaları tutmamıştır. Çok meraklısı varsa, alsınlar kendi ülkelerinde ağırlasınlar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte muhtarlarla bir araya geldi. Programda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “Birileri son yıllarda muhtarlarımızla ilgili attığımız adımları, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgisini, Külliye’deki muhtar buluşmalarını maalesef siyasi mecralarda ele alarak çok eleştirdi ve küçümsedi. Bildiğim kadarıyla şuana kasar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 49 muhtar buluşması gerçekleşti. Yaklaşık 32 bin muhtarımız bu toplantılara katıldı. Bu yaklaşıma ilişkin eleştiriler, küçümsemeler, bunu siyasi alana çekmek, açıkça ifade ederim ki yanlış ve çağdışı bir yaklaşımdır.” diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ SİNDİREMEDİLER

Soylu, Barış Pınarı Harekatı noktasına nasıl gelindiğinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bize Orta Doğu’daki planlarını dayatmak, hayallerindeki terör devletini kabul ettirebilmek için her şeyi denediler. Darbe yapmaya kalktılar. Başaramadılar. İçerideki terörü azdırmak istediler. Başaramadılar. Ülkeyi istikrarsızlaştırmak, siyasi sahada kaos çıkarmak istediler. Yine başaramadılar. Ekonomi ile saldırdılar, döviz operasyonu yaptılar. Yine başaramadılar. Güneyimizde bir terör örgütü ile beraber iş tutup DEAŞ’la mücadele bahanesiyle bize güya vebayı gösterip sıtmaya razı etmek istediler. Yine başaramadılar. Türkiye’yi sindiremediler. Ülkemizi susturamadılar.” dedi.

TERÖRE ALIŞTIRMA POLİTİKALARI

Bakan Soylu, şunları kaydetti: “Hem Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu, bilge liderliği, hem milletimizin artık bu işin bitmesine dönük iradesi Allah’a hamd olsun ki bizi pınarın başına getirmiştir. Bugünkü meselede birilerinin kafaları karışmış olabilir. Ama milletimizin de bizim de kafamız gayet nettir. Şurası açıktır ki Batı’nın Suriye’de izlediği politika, sevinerek söylemeliyiz ki hedefine ulaşamamıştır. Türkiye’yi PKK’ya, YPG’ye alıştırma politikaları tutmamıştır. Çok meraklısı varsa, alsınlar kendi ülkelerinde ağırlasınlar.”

Bakan Soylu, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Bunu defalarca söyledik. Bu ülkenin toprağı da kaynakları da bize yetmektedir. Biz başka ülkeler gibi üç beş damla petrol için, ürettiği silahları satmak için dünyanın dört bir köşesinde huzursuzluk çıkaran, darbe yaptıran, kan akıtan, kardeşi kardeşe kırdırmak için fitneyi yayan ülkelerden değiliz.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 40 yıldır PKK terörüyle sınandığını ifade eden Soylu, "Silah vermeyecekmişsiniz, vermeyin. Bakanları yasaklayacakmışsınız, yasaklayın. Türkiye’ye ambargo koyacakmışsınız, koyuverin. Bunların karşılığında özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, toprak bütünlüğümüzü, geleceğimizi almak istiyorsanız avucunuzu yalarsınız." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN