Bakan Yılmaz: İnce hiçbir zaman o apoletleri sökemeyecek

Bakan Yılmaz: İnce hiçbir zaman o apoletleri sökemeyecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Birinci husus Sayın İnce, devleti bilmediğini gösterdi. İkinci husus Sayın İnce, hiçbir zaman o apoletleri sökemeyecek. Bu millet onu istediği yere hiçbir zaman getirmeyecek" dedi.

Sivas'ta uydu üzerinden yayın yapan Kanal 58'de Yasin Nergis'in  sunduğu "Seçim 2018" programına konuk olan Yılmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda  bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı  okuma yazma seferberliği kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Yılmaz,  daha önceki dönemde toplumda her 100 kişiden 15'inin okuma-yazma bilmediğini  belirterek, "Şimdi ne kadar, yüzde 96'sı okur-yazar. Dört kat azalttık, 80 yılda  yapılandan 4 kat daha iyi bir sonuca geldik. 2 milyon 400 bin gibi bir rakam var,  okuma-yazma bilmeyen. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhterem hanımefendinin  himayelerinde okuma-yazma seferberliği başlattık. Okuma-yazma bilmeyen 2 milyon  400 bin vatandaşımızdan okuma yazma bilmeyenleri okuma-yazma kurslarına  alıyoruz." diye konuştu.

"SAYIN İNCE HİÇBİR ZAMAN O APOLETLERİ SÖKEMEYECEK"

Yılmaz, İnce'nin, Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki  açıklamalarına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Birinci husus Sayın İnce devleti bilmediğini gösterdi. İkinci husus  Sayın İnce, hiçbir zaman o apoletleri sökemeyecek. Bu millet onu istediği yere  hiçbir zaman getirmeyecek. 1950'den bu yana kendisi de partisi de iktidar olamadı  ki. Oyu ne kadar CHP'nin, yüzde 25'te, kendisini yüzde 21 gösteriyor, bununla bu  millet buna bu cumhurbaşkanlığını vermez. Cumhurbaşkanımız devletin başıdır,  milletin birliğinin, bütünlüğünün simgesidir. Cumhurbaşkanı AK Parti'nin  başkanının olmasının yanında bu milletin birliğinin, bütünlüğünün devlet  başkanlığı görevini... Devlet başkanı olan bir kimseyi devlet kurumu içerisinde  görevde bulunan vali olsun, komutan olsun alkışlamasından daha doğal hiçbir şey  yoktur. Bunu da çok net söyleyeyim. Sayın İnce'nin endazesi bozulmuştur, ne  söylediğini bilmiyor."

SİVAS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN