Bakanlık hangi kadrolara ne kadar memur alımı yapacak?

Bakanlık hangi kadrolara ne kadar memur alımı yapacak?

Sağlık Bakanlığı hangi kadrolara ne kadar personel alımı yapacak? 2018 personel alımı haberleri ve Bakan Koca'nın açıklamaları yazımızda. Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 6 bin personel alımı yapacak kalan personel alımını ise 2019 yılında yapacak. Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı yapacak. İşte Sağlık Bakanlığı hangi kadrolara ne kadar personel alımı yapacağına dair detaylar...

Sağlık Bakanlığı hangi kadrolara ne kadar personel alımı yapacağına dair detaylar haberimizde.  2018 personel alımı haberlerini ve Sağlık Bakan personel alımına dair yapmış olduğu açıklamalarvatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AA muhabirine, sağlık personeli ile diğer alanlarda yapılacak atama ve alımlara ilişkin bilgi verdi. Bakan'ın açıklamalarından sonra Sağlık Bakanlığı hangi kadrolara ne kadar personel alımı yapacağı araştırılıyor. İşte konu hakkındaki açıklamalar...

2018 YILI SONUNA KADAR 6 BİN 500 KİŞİ DAHA ALACAĞIZ

Sağlık Bakanlığına bu yıl sonuna kadar toplam 10 bin kişi alınacağını belirten Koca, "3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak." dedi.

Bakan Koca, gelecek yıl yapılacak sağlık çalışanı alımlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda Bilkent Şehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019'da açmayı planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız hastanelerimizin açılışı da olacak.

Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor."

18-12/12/saglik-bakanligi-personel-alimi.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMİ 

Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı en az ilkokul mezunu 5 bin 298 ilkokul mezunu personel alımına yönelik göreve başlama işlemi süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Söz konusu personel alımına dair Sağlık Bakanlığı'nın duyurusu şöyle;

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası 25-26.10.2018 tarihlerinde noter huzurunda çekilmiş, kura sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinde, göreve başlama işlemleri hakkındaki duyuru ise; https://yghm.saglik.gov.tr adresinde ilan edilmiştir.

18-12/12/saglik-bakanligi-hangi-kadrolara-ne-kadar-personel-alimi.jpg

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca (d. 13 Temmuz 1954, Konya), Türk hekim ve siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisası yapmıştır. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı, Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi'nin kurucusudur. 10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı görevine atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN