Bakanlık'tan 18 bin 305 yeni personel alımı müjdesi! İlanlar ne zaman yayınlanacak?

Bakanlık'tan 18 bin 305 yeni personel alımı müjdesi! İlanlar ne zaman yayınlanacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremzedelerle iftar yaptı. İftar sırasında yeni personel alımını da müjdeleyen Bozdağ, 18 bin 305 personelin hangi kurumlarda işe alınacağını da duyurdu... Peki personel alımı ne zaman gerçekleşecek? HAngi kurumda ve branşta kaç kişilik kadro açılacak? İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını duyurdu.

Bozdağ, Ankara'daki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen depremzedelerle iftardaydı.

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Bozdağ, iftar sırasında açıklamalarda bulundu.

18 BİN 305 PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı'nın yapacağı yeni personel alımını müjdeleyen Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir." dedi.

ADLİ HİZMETLERİN AKSAMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Deprem felaketi sebebiyle adli hizmetlerin aksamaması için Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaları aktaran Bozdağ, yaklaşık 5 bin personelin gönüllü olarak bölgede görevlendirildiğini bildirerek depremi yaşadığı halde görev yapan tüm personele teşekkür etti.

Deprem bölgelerinde 6 Şubat'tan itibaren adli sürelerin durdurulduğunu hatırlatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler, süre uzatımı yapmayacağız. Bunlar Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye hariç Gaziantep merkez ve ilçeleri olmak üzere buralarda uzatmaya gitmeyeceğiz. Diğer illerde de ilçe bazlı değerlendirme yapacağız. Örneğin Hatay'ın merkezini uzatacağız ancak ilçelerinin bir kısmını uzatıp bir kısmı devam edecek. Malatya merkez, Kahramanmaraş merkez, Adıyaman merkezde süreleri uzatacağız, ilçeleri özel değerlendireceğiz. Bazı ilçelerde süreler uzamayacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN