Bakırköy'de siyanür dehşetinde yeni detay: Anne evden çıkmaya çalışmış!

Bakırköy'de siyanür dehşetinde yeni detay: Anne evden çıkmaya çalışmış!

Siyanürlü intihar vakaları tartışılırken bu sabah Bakırköy'den gelen acı haber Türkiye'yi bir kez daha sarstı. Biri çocuk 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan dehşetle ilgili açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu Kerimoğlu "Büyük ihtimalle borç batağındaki beyefendi kendisini zehirledi. Çocuğu ve eşi de o ağır siyanür kokusunun etkisiyle zehirlendi. Hanımefendi evden çıkmaya teşebbüs etmiş" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi sarsan siyanürlü intihar vakalarına bir yenisi daha eklenirken, İstanbul'da biri çocuk 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan dehşetle ilgili dikkat çeken detayı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu açıkladı.

Olay yerinde inceleme yapan Kerimoğlu "Büyük ihtimalle borç batağındaki beyefendi kendisini zehirledi. Çocuğu ve eşi de o ağır siyanür kokusunun etkisiyle zehirlendi. Hanımefendi evden çıkmaya teşebbüs etmiş" ifadelerini kullandı.

"HANIMEFENDİ EVDEN ÇIKMAYA ÇALIŞMIŞ"

Detaylı incelemenin sürdüğünü kaydeden Kerimoğlu "Hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanür çok ağır koku. İnsan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş.

"BEYEFENDİ KENDİNİ ZEHİRLEDİ"

"Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi" diyen Kerimoğlu, şöyle devam etti:

"Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemi ile de zehirlenmeye yol açan bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız."

19-11/15/ana-manset-2-1573812693.jpg

NE OLMUŞTU?
 
Son 10 günde 3 ayrı siyanürlü intihar olayı gerçekleşti. İlk olarak İstanbul Fatih'te 4 kardeş evlerinde ölü bulunmuştu, 9 Kasım'da ise Antalya'da 2'si çocuk 4 kişilik Şimşek ailesinin cansız bedenleri bulunmuştu.
 
5 Kasım'da saat 22.45'te polise, Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi 28/4 numaralı evin sakinlerine ulaşılamadığı ihbarı yapılmıştı.
 
İhbar üzerine eve giden ekipler, çilingir yardımıyla kapıyı açıp içeri girdiklerinde iç kapıda "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" notuyla karşılaşmıştı. Söz konusu notun bulunması üzerine AFAD ekiplerine haber veren polis, evde Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cesedini bulmuştu.
 
İlk incelemede, siyanür zehirlenmesi bulgularına rastlanmıştı. 9 Kasım'da da Antalya'da aynı aileden ikisi çocuk dört kişi evlerinde ölü bulunmuştu.

Eve giden polis ekipleri, Selim (36), eşi Sultan (38), çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cesedini bulmuştu. Burada da yapılan ilk incelemede siyanür zehirlenmesi bulgularına rastlanmıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN