Balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına İBB'den itiraz

Balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararına İBB'den itiraz

İBB, Eminönü'nde kira sözleşmeleri dolan balık ekmek tekneleriyle ilgili esnafın başvurusu üzerine, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Eminönü'nde kira sözleşmeleri dolan balık ekmek tekneleriyle ilgili esnafın başvurusu üzerine, İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi.

İBB tarafından balık ekmek satılan kayıkçıların, 1 Kasım'da dolan sözleşme süreleri yenilenmemiş, bölgenin de boşaltılması istenmişti.

Bunun üzerine Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nce mahkemeye başvurulunca İBB'nin işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. 

YENİDEN DÜZENLENECEK

İBB yetkilileri, Eminönü'nde yeni düzenleme yapılacağını, söz konusu 3 kayık için 2007'de 10 yıllığına sözleşme yapıldığını, bu sözleşmenin 2 yıl önce dolduğunu belirtmişti. Sözleşme tarihi 1 Kasım olduğu için tebligatı yapmak durumunda olduklarını belirten yetkililerden biri, "Eğer tebligatı göndermemiş olsaydık sözleşme 1 yıl daha uzayacaktı. Bu durumda, İBB olarak orada yapacağımız düzenleme, hukuki engele takılacaktı" demişti.

İSTANBUL/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN