Balık fiyatını düşürmeyen esnafa kızan belediye tanzim satışına başladı

Balık fiyatını düşürmeyen esnafa kızan belediye tanzim satışına başladı

Bulunduğu ilçenin tek balıkçısı olan esnaf, fiyatları yüksek tutunca, belediyeden uyarı aldı. Balıkçının fiyatları düşürmemesi üzerine ilçe belediyesi balık tanzim satışına başladı.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesindeki tek balıkçı esnafının balık fiyatlarını yükseltmesi sonucunda Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, halkın talebi üzerine tanzim satış noktası kurdu.

FAHİŞ FİYATTAN DOLAYI BELEDİYEDEN UYARI ALDI

Emirdağ ilçesinde bir esnaf Afyonkarahisar’da kilosu 10 liraya satılan hamsiyi tekel olduğu iddiasıyla 35 liraya kadar yükseltince belediye yetkilileri esnafı uyardı.

20-01/14/aw908720_02.jpg

İlçedeki tek satıcı olması dolayısıyla uyarılara aldırış etmeyen esnafa gerekli cevabı da yine belediye verdi. Vatandaşlardan Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya gelen tanzim satış noktası talepleri üzerine harekete geçildi. Kısa sürede ilçede tanzim satış noktası kuruldu.

"ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTERİYORDU"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulanan Başkan Koyuncu, “Halk benden ne talep ediyorsa, kanunların izin verdiği çerçevede gerekeni yapmakla mükellefim. Uzun süredir esnafımızı uyardık. Geliş fiyatı ve satış fiyatı arasındaki fark yüzde 350’yi geçince gereken adımları atmak durumunda kaldık.

Kaldı ki satış fiyatı üzerinden AK Parti’yi hedef alan ve gerekçesini de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olarak gösteren ve halkı bunun üzerinden galeyana getirmek isteyen bu esnafımıza cevabı tanzim satış noktası kurarak verdik.

Afyonkarahisar’da 10 liraya satılan hamsiyi Emirdağ’da kasıtlı olarak, yüksek kar amacıyla, adeta Emirdağ halkının cebindeki paraya göz dikercesine 35 liraya çıkarırsanız gereğini yaparız. Burada kötü niyet var, art niyet var. İlçedeki tek esnaf olması biraz da kişinin niyetini ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

20-01/14/aw908720_01.jpg

"BALIK TALEBİNE YETİŞEMİYORUZ"

Günde yaklaşık 5 ton balık satıldığını kaydeden Koyuncu son olarak, “Tanzim satış noktamıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Halktan büyük talep var, hatta talepleri yetiştiremiyoruz. Bundan sonra ilçemde kim tekelcilik yapıp halkı ezmeye kalkarsa karşısında bizi bulur” ifadelerine yer verdi.

AFYON/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN